Sikre førerhus

Sikre førerhus

Førerhus med kollisjonssikkerhet
Det vanligste ulykkesscenariet involverer en frontkollisjon eller en velt. I disse tilfellene, som ellers når førerhuset treffes av et ytre objekt, er førerhusets hovedoppgave å overføre energi bakover gjennom førerhuset for at de som befinner seg i det, skal få tilstrekkelig rom til å overleve.

Volvo Trucks tester førerhusene nøye i en rekke sekvenser, inkludert den fremre pendeltesten. Alle førerhusene tilfredsstiller den svenske slagtesten for førerhus, som er den strengeste i verden.

Absorbere energien i kollisjonen
Det er utrolige krefter som utløses under en kollisjon. Kroppen din utsettes for en kraft som er minst to ganger din egen kroppsvekt. Førerhusets interiør må derfor være energiabsorberende slik at det gir etter for kroppens vekt ved sammenstøt.

 

I alle våre førerhus er ratt og instrumentpanel energiabsorberende, og det samme er all innredning i knehøyde. Alle polstringer og trekk er dessuten produsert i flammehemmende materialer.

Tilbehør som mikrobølgeovn og kaffemaskin er utformet med solid innfestning. Dette sørger for at de holder seg på plass under en kollisjon eller nødbremsing.