Volvo FE chassis

Et rammeverk for suksess

Ingeniørene måtte virkelig legge hodene i bløt da de skulle tilpasse chassiset på Volvo FE. Målet var en fleksibel modell som kunne tilpasses et nesten hvilket som helst lastebiloppdrag.

Deretter utviklet de et robust og slitesterkt chassis, som til tross for den lave vekten kunne tåle tunge laster og som var lett å tilpasse.

Nå kan du selv sette resultatet av alt arbeidet deres på prøve.
 


Enkel, rask lasting

Lett og rask lasting

Den elektronisk styrte fjæringen (ECS) kan brukes til å kontrollere luftfjæringsnivået, enten via brytere på instrumentbordet eller en kontrollenhet. Dette gir enkel og rask lasting, uavhengig av høyden på lasterampen.


Euro 6 – ingen driftsavbrudd

Alt er som det pleier

Den forbedrede chassispakkingen for Euro 6 innebærer at Volvo FE er like fleksibel som før, og at den ikke har blitt påvirket av de strengere utslippskravene.

Les mer om chassiset til Volvo FE


Fleksibel fjæring

Fleksibel luftfjæring

Et topp moderne førerhusoppheng garanterer deg en behagelig tur. Det finnes et mekanisk førerhusoppheng, med spiralfjærer og støtdempere både foran og bak, mens full luftfjæring benytter belger både foran og bak.


Instruksjoner for Volvo-påbyggere

Volvos instruksjoner for påbyggere

Når du bestiller din Volvo FE, logger påbyggeren seg på Volvos instruksjoner for påbygging for å finne de nøyaktige spesifikasjonene for lastebilen din. Deretter begynner de å arbeide på lastebilen din, og bruker tegninger som er utarbeidet av systemet. Til slutt får du raskt og effektivt et skreddersydd kjøretøy.

Les mer om Volvos instruksjoner for påbyggere


Elektronisk styrt bremsesystem

Rask og trygg bremserespons

EBS-skivebremsene (elektronisk styrt bremsesystem) gir både raskere og sikrere bremserespons samt mindre bremseslitasje. Systemet omfatter funksjoner som ABS, en differensialsperre og bremsesynkronisering.

Den utvidede EBS-pakken omfatter en funksjon som forenkler bakkestart. Bremseskivene leveres i forskjellige størrelser for ulike bruksområder.