Massevis av nye funksjoner. Og plass.

De rette A-stolpene gjør at førerhusene er mer romslige enn noensinne. All denne plassen er utformet for å gi ekstra førerkomfort, fra du setter deg ned bak rattet, til du våkner opp i køya. På denne måten kan du gjøre en god jobb neste dag.

Velkommen til den nye arbeidsplassen din.

Ikon for full ståhøyde.

Full ståhøyde.

Opp til 18 cm høyere enn tidligere Volvo FH-førerhus. Med mindre du er profesjonell basketballspiller, har du mer enn nok ståplass. 220 cm i det største førerhuset, Globetrotter XL.

Se alle spesifikasjonene for førerhuset

I-ParkCool, integrert parkeringskjølesystem

Innebygd parkeringskjølesystem.

Et førsteklasses kjølesystem som hverken tar for mye plass i førerhuset eller påvirker aerodynamikken. I-ParkCool er et helt nytt integrert kjølesystem som gir deg god søvn om natten og sparer drivstoff om dagen.

Les mer om I-ParkCool

 

Én kubikkmeter ekstra plass.

En ekstra m3 plass.

Førerhuset føles romslig. Og det er det. I Globetrotter XL er A-stolpene rettere, motortunnelen lavere og taket høyere, noe som til sammen gir en hel kubikkmeter, eller 12 %, ekstra plass.

 

Justerbart ratt

Justerbart ratt med tiltfunksjon som tar vare på ryggen.

Rattet kan justeres i alle retninger og tiltes 20 grader, slik at kjøringen blir behagelig for alle. Det kan enkelt vippes unna når du går inn og ut av førerhuset. Praktisk styring med fotpedal.

 

Oppbevaringsplass

Rikelig med plass til ting.

Vi har lagt til 300 liter oppbevaringsplass. De store oppbevaringsrommene foran, under køyen, bak og på utsiden kan skreddersys til dine behov, og i tillegg er det mange praktiske rom til mindre gjenstander.

 

Ergonomisk instrumentbord

Nytt, moderne og ergonomisk dashbord.

Det nye og lett avrundede dashbordet ser ikke bare bedre ut. Det er også utformet for å gi en ergonomisk og komfortabel kjørestilling der alle knapper, instrumenter og oppbevaringsplasser er lett tilgjengelige.

Les mer om instrumentgruppen

Elektronisk klimakontroll

ECC med luftkvalitetssensorer.

Elektronisk klimaanlegg med luftventiler i toppklassen og et stort utvalg sensorer og filtre behandler luften før du puster den inn. Dermed får du bedre luftkvalitet og avriming, samt et arbeidsmiljø uten trekk.

 

Bredere underkøye

Bredere seng til søvn og hvile

Nå får du plass til hele deg i sengen. Underkøyen er 40 mm bredere i hodeenden og 55 mm bredere på midten. I tillegg kan hodedelen av sengen heves hele 55 grader, perfekt når du skal slappe av, lese eller se på TV.

 

Elektrisk tørkeskap

Elektronisk tørkeskap.

En rask måte å tørke klær, håndklær og sko på. Kan monteres på overkøyen eller veggen i førerhuset. Energibesparende, stillegående og enkelt å lagre sammenlagt.

 

Glasstak/nødutgang

En himmelvid forskjell.

Det fargede takvinduet gir ikke bare en romslig følelse, det er også verdens stiligste nødutgang. Det leveres med solskjerm og myggnett og kan utstyres med en elektrisk styrt luke.
4 ekstra cm mellom rattet og magen.
Det er ingen grunn til å bli sittende fast bak rattet. Setejusteringen er i verdensklassen – det kan justeres hele 24 cm bakover og fremover. Det er 4 ekstra cm sammenlignet med tidligere Volvo FH-modeller.

Elektronisk nøkkel med fjernstyring.

Denne nøkkelen har mange funksjoner. Du kan låse og låse opp lastebilen på avstand. Eller slå på lysene slik at du kan nærme deg lastebilen trygt. Hvis du skulle føle deg truet, kan du bare trykke på panikknappen, så tuter hornet.

Lyd med muligheter.
Lydsystemet legger forholdene til rette uansett hva du vil lytte til. Mp3, wma eller iTunes m4a? På CD, minnepinne, iPod eller via AUX-kontakten? Alt er mulig. I tillegg kommer en 400 W subwoofer med ekstra trøkk.

Avansert innvendig belysning.
Den imponerende innvendige belysningen består av 13 kraftige og energieffektive lyskilder. Du kan enkelt styre dem med tre forhåndsprogrammerte trinn eller via dimmeren. Når du kjører i mørket, kan du bytte til røde lys for å beholde nattsynet.

Plass til alkolås.
Alkohol har ikke noe i trafikken å gjøre, derfor alkolås. Den kan fabrikkmonteres i Volvo FH, og den gir et tydelig signal til kundene om hvor viktig trafikksikkerhet er for deg.
Hold deg i senga.
Fra det avanserte kontrollpanelet ved køya kan du styre lyset i førerhuset, vekkerklokken, parkeringsvarmeren, kjølesystemet, lydsystemet, vinduene, takluken og låsene. Uten å måtte reise deg.

Elektrisk parkeringsbrems.
Den elektriske parkeringsbremsen kan enkelt styres via en lett tilgjengelig bryter på dashbordet. Den slår seg automatisk på når du slår av motoren, og med litt hjelp fra EBS slår den seg automatisk av når du kjører av gårde.

Klargjort for 19-tommers TV.

Volvo FH kan leveres klargjort for et TV-apparat, med fester, antenne og uttak til strøm og TV-signaler, samt en AUX-kontakt der du kan koble TV-en til lydsystemet.

En behagelig tur.
Ny bakre montering av førerhuset. Ny plassering av styresnekken. Ny frontgeometri. Ny motoropphengning. Og mye mer. Vi har gjort mye for å bedre kjørekomforten. Resultatet er svært godt, om vi skal si det selv.

Rent vann over alt.
Hvis du vil ha rent vann, trenger du ikke gå langt. Det utvendige oppbevaringsrommet er utstyrt med en 7-liters tank med kran.