Det nye chassiset. Med ett ord: dynamisk.

Volvo FH har helt enestående kjøreegenskaper. Vi har utformet alle deler av lastebilen for å gjøre stabilitetsfølelsen og styringspresisjonen så god som mulig.
 
I tillegg har du det uavhengige forhjulsopphenget og Volvo Dynamic Steering. To milepæler i lastebilbransjen som gir kjøreegenskaper på et helt nytt nivå. 
 
Det er også et chassis som er lett å bygge på, slik at påbyggeren bruker mindre tid. Det har massevis av tilvalg som gjør det enda enklere å tilpasse.
Uavhengig forhjulsoppheng

Uavhengig forhjulsoppheng. Gir kjøreegenskaper som på en personbil.

Like stødig som et tog på rette veier. Holder kursen perfekt i svingene. Det uavhengige forhjulsopphenget er en revolusjon innen kjøreegenskaper. Du må ganske enkelt oppleve det selv for å tro det.

Les mer om uavhengig forhjulsoppheng

Volvo Dynamic Steering

Volvo Dynamic Steering. Full kontroll – uanstrengt.

Det som har blitt kalt den største nyvinningen siden servostyringen, leveres nå til alle akselkombinasjoner, også de med doble foraksler. Når du manøvrerer på trange områder, gir det patenterte Volvo Dynamic Steering-systemet deg det ekstra rattmomentet du trenger, og reduserer belastningen på musklene dine drastisk. Du kan bokstavelig talt styre lastebilen med bare én finger. Ved høye hastigheter filtrerer systemet bort forstyrrelser fra hull i veien, hjulspor, veimerking, hellende veier og sidevind osv. og gir deg perfekt retningsstabilitet og full kontroll – hele tiden.

Les mer om Volvo Dynamic Steering

Økt forakseltrykk

To ekstra tonn på forakslene. I hver syklus.

Hvis du driver med tungt arbeid, har vi gode nyheter til deg. Den nye Volvo FM har blitt dimensjonert for enda høyere akseltrykk. Bladfjæringen foran tåler nå for eksempel last på opptil 10 tonn på en enkeltaksel, og 20 tonn på doble foraksler. Slik får du bedre marginer og enklere håndtering av tung eller ujevnt fordelt last.

Les mer om Volvo Dynamic Steering

Luftfjæring beregnet på ulendt terreng

Luftfjæring beregnet på ulendt terreng.

Hvis dine transportoppdrag av og til fører deg ut på mindre ideelle veier, er dette kanskje fjæringen for deg. Den er spesialutviklet for anleggsbiler, og gir høy bakkeklaring (minst 300 mm) samtidig som den er robust nok til å takle ulendt terreng. Luftfjæring gir behagelig kjøring, uansett veiforhold – og sparer lastebilen, lasten og ikke minst sjåføren for ekstra slitasje.

Les mer om luftfjæringen her
Pusher- og løpeaksler

Lavere vekt. Høyere nyttelast og lavere drivstoffkostnader.

Mens de fleste andre lastebiler har gått opp i vekt for å oppfylle kravene til Euro 6, har denne lastebilen gjort det motsatte. Vi har optimalisert mange av standardspesifikasjonene og gjort Volvo FH betydelig lettere. En standard 4×2-trekkvogn for langtransport kan nå veie så mye som 100 kilo mindre enn sin Euro 5-forgjenger.

Påbygger

Tridem Krappere svinger, bedre drivstofføkonomi.

Sammenlignet med doble foraksler gir tridem-boggien lastebilen betraktelig mindre svingradius. Velg mellom en løper- og en pusheraksel (eller få begge deler, på en 8 x 2). Begge styres hydraulisk, og kan heves når du kjører uten last. Dermed sparer du drivstoff og unngå unødig dekkslitasje. Tridem-boggien er godkjent for en last på opptil 36 tonn, noe som gir en samlet vogntogvekt på opptil 56 tonn på en 10 x 4.

Påbygger

Flere tilvalg. Mindre tid hos påbyggeren.

Takket være det store utvalget spesifikasjoner er det enkelt å klargjøre Volvo FH til ulike bruksområder, inkludert vekselplan. Den nye påbyggmodulen, en separat elektronisk enhet, er enkel å bruke for påbyggeren. De nettbaserte påbyggeranvisningene (VBI) gir lett tilgang til alle de nødvendige tekniske tegningene og koblingsskjemaene.

Se Volvos påbyggeranvisninger

10 x 4

Fem aksler rett fra fabrikken.
Uten ettermontering.

Vi tilbyr nå lastebiler med fem aksler rett fra fabrikken. Dette gir store fordeler sammenlignet med en ettermontert aksel. Du får lastebilen med full godkjennelse av kjøretøytype. Du får den også raskere, og slipper kostbar ombygging. I tillegg får du full garanti og full service fra Volvo underveis, noe som gir lavere driftskostnader på lang sikt.

Les mer om lastebilen med fem aksler

EBS for trommelbremser

EBS. Nå også til trommelbremser.

Med de nyeste tilleggene i bremseutvalget vårt kan du velge trommelbremser og likevel få bremser av høyeste kvalitet. Elektronisk styrte bremser (EBS) gir en rekke store fordeler sammenlignet med et vanlig system, og sørger for langt bedre respons, ytelse og bremsefølelse. I tillegg får du tilgang til mange nyttige funksjoner som for eksempel Brake Blending (der tilleggsbremsene hjelper driftsbremsene), bakkestartassistent og Launch Control (der bremsen samarbeider med I-Shift). EBS er tilgjengelig for et bredt utvalg akselkombinasjoner og chassishøyder.

Se Volvos påbyggeranvisninger


Chassisegenskaper

Alternativer for chassislayout til Volvo FH trekkvogn 

1. Batterikasse (BBOX-L)
Flyttet 300 mm frem i forhold til tidligere versjoner. På trekkvogner gir dette 100–120 liter ekstra drivstoffkapasitet.

2. Batterikasse (BBOX-EF)
Plassering bak mellom rammevangene er tilvalg på trekkvogner.

3. AdBlue-tank
På trekkvogner kan AdBlue-tanken monteres oppå rammen bak førerhuset (ADTP-BC), noe som gir større drivstoffkapasitet.

4. Lufttørkermodul (APM)
Lufttørkeren på trekkvogner er plassert mellom chassisrammene for å gi mer plass til chassismontert utstyr som drivstofftanker.
Alternativer for chassislayout til Volvo FH jevnlastbil 

5. Ledig plass på rammen
Chassispakkingen kan flyttes bakover for å gi plass til kranfester eller annet utstyr. (FAA10; ca. 500 mm), (FAA20; ca. 600 mm).

6. Hullrekke til påbygg på rammen
Den øvre hullrekken er beregnet på påbygg. Alle festene i den øvre hullrekken har en avsats og en forlenger på 8 mm. Det brukes ingen bolter i den øvre hullrekken.

7. Klargjøring for kran
Chassiset kan fabrikkleveres med festeplater for kran.

8. Luftfjæring bakaksel og kort bakdel
Det bakre overhenget kan forkortes takket være den nye forovermonterte krengningsstabilisatoren. Dette er en fordel ved vekselflakhåndtering og anleggskjøring og forbedrer interface med asfaltutlegger.