Det nye chassiset. Med ett ord: dynamisk.

Volvo FH har helt enestående kjøreegenskaper. Vi har utformet alle deler av lastebilen for å gjøre stabilitetsfølelsen og styringspresisjonen så god som mulig.
 
I tillegg har du det uavhengige forhjulsopphenget og Volvo Dynamic Steering. To milepæler i lastebilbransjen som gir kjøreegenskaper på et helt nytt nivå. 
 
Det er også et chassis som er lett å bygge på, slik at påbyggeren bruker mindre tid. Det har massevis av tilvalg som gjør det enda enklere å tilpasse.
Uavhengig forhjulsoppheng

Uavhengig forhjulsoppheng - gir kjøreegenskaper som på en personbil

Like stødig som et tog på rette veier. Holder kursen perfekt i svingene. Det uavhengige forhjulsopphenget er en revolusjon innen kjøreegenskaper. Du må ganske enkelt oppleve det selv for å tro det.

Les mer om uavhengig forhjulsoppheng

Volvo Dynamic Steering

Volvo Dynamic Steering - full kontroll uten anstrengelser

Det som har blitt kalt den største nyheten siden servostyringen, er nå tilgjengelig for alle akselkombinasjoner, også de med doble foraksler. Når du manøvrerer på trange områder, gir det patenterte Volvo Dynamic Steering-systemet deg det ekstra rattmomentet du trenger og reduserer belastningen på musklene dine drastisk. Du kan bokstavelig talt styre lastebilen med bare én finger. Ved høye hastigheter filtrerer systemet bort forstyrrelser fra hull i veien, hjulspor, veimerking, hellende veier og sidevind osv. og gir deg perfekt retningsstabilitet og full kontroll – hele tiden.

Les mer om Volvo Dynamic Steering

Tandem akselløft

NYHET! Tadem akselløft; hevet drivaksel – lavere drivstofforbruk

Gjør din 8×4 til en 6×2. Eller din 6×4 til 4×2. Volvo FH fås med nyheten tandemaksel med løft, en revolusjonerende funksjon som gjør det mulig å deaktivere og heve bakre drivaksel du losser. Akkurat som en løpeaksel gir dette mindre svingradius og lavere drivstoff-forbruk (opptil  4 % når den er ulastet).

Les mer om tandem akselløft

Økt forakseltrykk

To ekstra tonn på forakslene - i hver syklus

Driver du med tungt arbeid har vi gode nyheter til deg. Volvo FH er  dimensjonert for enda høyere akseltrykk. Bladfjæringen foran tåler for eksempel last på opptil 10 tonn på en enkeltaksel og 20 tonn på doble foraksler. Slik får du bedre marginer og enklere håndtering av tung eller ujevnt fordelt last.

Les mer om Volvo Dynamic Steering 

Luftfjæring beregnet på røft terreng

Luftfjæring beregnet på røft terreng

Hvis du av og til må ut på mindre ideelle veier er dette luftfjæringen for deg. Den er spesialutviklet for anleggsbiler og gir høy bakkeklaring (minst 300 mm) samtidig som den er robust nok til å takle røft terreng. Luftfjæring gir behagelig kjøring, uansett veiforhold – og sparer lastebilen, lasten og ikke minst sjåføren for ekstra slitasje.

Les mer om luftfjæring for anleggsarbeid
Pusher- og løpeaksler

Lavere vekt - høyere nyttelast og lavere drivstoffkostnader

Mens de fleste andre lastebiler har gått opp i vekt for å oppfylle kravene til Euro 6, har denne lastebilen gjort det motsatte. Vi har optimalisert mange av standardspesifikasjonene og gjort Volvo FH betydelig lettere. En standard 4×2-trekkvogn for langtransport kan nå veie så mye som 100 kilo mindre enn sin Euro 5-forgjenger.

Volvo FH Tridem. Illustrasjon.

Tridem - krappere svinger, bedre drivstofføkonomi

Sammenlignet med doble foraksler gir tridem-boggien lastebilen betraktelig mindre svingradius. Velg mellom en løper- og en pusheraksel (eller få begge deler på en 8x2). Begge styres hydraulisk og kan heves når du kjører uten last. Dermed sparer du drivstoff og unngår unødig dekkslitasje. Tridem-boggien er godkjent for en last på opptil 36 tonn, noe som gir en samlet vogntogvekt på opptil 56 tonn på en 10x4.

Påbygger

Flere tilvalg - mindre tid hos påbyggeren

Takket være det store utvalget spesifikasjoner er det enkelt å klargjøre Volvo FH til ulike bruksområder, inkludert vekselplan. Den nye påbyggmodulen, en separat elektronisk enhet, er enkel å bruke for påbyggeren. De nettbaserte påbyggeranvisningene (VBI) gir lett tilgang til alle de nødvendige tekniske tegningene og koblingsskjemaene.

Se Volvos påbyggeranvisninger

Volvo FH 10x4. Illustrasjon.

Fem aksler rett fra fabrikken - slipp ettermontering

Vi tilbyr lastebiler med fem aksler rett fra fabrikken. Dette gir store fordeler sammenlignet med en ettermontert aksel. Du får lastebilen med full godkjennelse av kjøretøytype. Du får den også raskere og slipper kostbar ombygging. I tillegg får du full garanti og full service fra Volvo underveis, noe som gir lavere driftskostnader på lang sikt.

Les mer om lastebiler med fem aksler

EBS for trommelbremser. Foto.

EBS - nå også til trommelbremser

Med de nyeste tilleggene i bremseutvalget vårt kan du velge trommelbremser og likevel få bremser av høyeste kvalitet. Elektronisk styrte bremser (EBS) gir en rekke store fordeler sammenlignet med et vanlig system og sørger for langt bedre respons, ytelse og bremsefølelse. I tillegg får du tilgang til mange nyttige funksjoner som for eksempel Brake Blending (der tilleggsbremsene hjelper driftsbremsene), bakkestartassistent og Launch Control (der bremsen samarbeider med I-Shift). EBS er tilgjengelig for et bredt utvalg akselkombinasjoner og chassishøyder.


Chassisegenskaper

Alternativer for chassislayout til Volvo FH trekkvogn 

1. Batterikasse (BBOX-L)
Flyttet 300 mm frem i forhold til tidligere versjoner. På trekkvogner gir dette 100–120 liter ekstra drivstoffkapasitet.

2. Batterikasse (BBOX-EF)
Plassering bak mellom rammevangene er tilvalg på trekkvogner.

3. AdBlue-tank
På trekkvogner kan AdBlue-tanken monteres oppå rammen bak førerhuset (ADTP-BC), noe som gir større drivstoffkapasitet.

4. Lufttørkermodul (APM)
Lufttørkeren på trekkvogner er plassert mellom chassisrammene for å gi mer plass til chassismontert utstyr som drivstofftanker.
Alternativer for chassislayout til Volvo FH jevnlastbil 

5. Ledig plass på rammen
Chassispakkingen kan flyttes bakover for å gi plass til kranfester eller annet utstyr. (FAA10; ca. 500 mm), (FAA20; ca. 600 mm).

6. Hullrekke til påbygg på rammen
Den øvre hullrekken er beregnet på påbygg. Alle festene i den øvre hullrekken har en avsats og en forlenger på 8 mm. Det brukes ingen bolter i den øvre hullrekken.

7. Klargjøring for kran
Chassiset kan fabrikkleveres med festeplater for kran.

8. Luftfjæring bakaksel og kort bakdel
Det bakre overhenget kan forkortes takket være den nye forovermonterte krengningsstabilisatoren. Dette er en fordel ved vekselflakhåndtering og anleggskjøring og forbedrer interface med asfaltutlegger.