Nye, forbedrede frontlykter på Volvo FH

Fremtiden ser lys ut. Det gjør også alle svingene.

Jo mer du ser, jo tryggere er du. Frontlyktene på Volvo FH har fått ny utforming og mange nye funksjoner. Her er noen av høydepunktene:
  • Forbedrede fjernlys
  • Dynamiske frontlykter
  • Forbedrede statiske svingelys
  • Ankomstlys
  • Automatiske frontlykter

 

Sammenligningen ovenfor viser lysmønsteret til standard halogenpærer.

Ledende hovedlys.

Når du kjører om natten, er Volvo FH virkelig til å stole på. Frontlyktene gir en kraftig lysstråle, slik at du tidlig ser hva som skjer lenger borte på veien. Og minst like viktig, andre trafikanter ser deg tydelig i mørket.

Dynamiske frontlykter, bilde

Dynamiske frontlykter

For første gang på en lastebil. Med dynamiske frontlykter kan nærlyset panorere fra side til side og følge veien. Når du svinger, gjør lysene det også. På mange strekninger gir dette et markant større synsfelt.

Statiske svingelys, bilde

Statiske svingelys

Når du bremser for å runde et hjørne i mørket, kommer de forbedrede statiske svingelysene til unnsetning. Så snart du bruker blinklyset, lyses det nærmeste området på siden opp, slik at du lettere kan oppdage myke trafikanter. 


Ankomstlys, bilde

Ankomstlys

Når du nærmer deg lastebilen om kvelden, kan du bare trykke på knappen på nøkkelen. Lysene tennes da både inn- og utvendig, slik at du enkelt og trygt både kan finne og gå inn i lastebilen.

Automatiske frontlykter

På om kvelden og av om morgenen - automatisk!

Frontlyktene kan fåes med lys-sensor (ekstravalg), som oppdager om det er mørkt eller lyst og justerer lysstyrken deretter.

Frontlyktene på nye Volvo FH, bilde 
1. Sideblinklys

2. Fjernlys

3. Nærlys

4. Posisjonslys og kjørelys

5. Blinklys

6. Ekstralys
Plass til tåkelys sammen med statiske svingelys eller ekstra fjernlys.