I-Shift-girkasse

I-Shift - glem girkassen, bare kjør


I-Shift-girspake

Mindre å tenke på og hvile for foten

I-Shift gjør det til en drøm å kjøre. Uten clutchpedalen kan du fokusere på de to andre. Den innebygde intelligensen i I-Shift velger alltid riktig gir, raskt og automatisk. Programvaren er så god til å utføre skiftene at selv de beste sjåfører må se seg slått. Men hvis du likevel vil ha et ord med i laget, er det fullt mulig. Med knappene på girvelgeren kan du trå til og skifte gir manuelt.

 

I-Shift dash-mounted gear control

Et overraskende tilvalg; I-Shift uten girspak

Volvo FH gir deg muligheten til å kvitte deg med girspaken og erstatte den med fire brytere på dashbordet. Når denne dyrebare plassen frigjøres, blir det litt enklere å bevege seg rundt i førerhuset.

Spar drivstoff med I-Shift

La I-Shift spare drivstoff for deg - pengene bare triller inn

I-Shift er laget for å spare drivstoff. For det første er de indre motortapene lave, faktisk enda lavere enn i manuelle girkasser. Likevel; det er elektronikken som utgjør den store forskjellen. Når du kjører i økonomimodus, utføres alle girskift i riktig øyeblikk, slik at motoren får arbeide i turtallsområdet som gir mest effekt

I tillegg har du I-Roll. Det er en unik funksjon som brukes i nedoverbakker, og som automatisk deaktiverer motoren slik at lastebilen drives fremover av momentet, ikke av drivstoffet. Resultatet? Opptil 2 % reduksjon i drivstofforbruket.

I-See for I-Shift

I-See: ingen ukjente veier lenger

I-See bruker intelligensen i I-Shift på en helt ny måte. Denne revolusjonerende programvaren utnytter den integrerte GPS-en til å memorere alle veiene du har kjørt, og lagre dem i en sentral database som andre lastebiler fritt kan bruke. Ved å bruke denne informasjonen kan I-Shift ikke bare velge det giret som passer best der og da; den er også forberedt på terrenget som kommer. Det er nesten som å ha en erfaren annenpilot som kjenner veien og kan hele ruten utenat. Med I-See sparer du 5 % ekstra drivstoff (når I-Cruise er aktivert hele tiden).

Les mer om I-See.

I-Shift for svært krevende bruksområder

Forsterket I-Shift - for svært krevende bruksområder

Kjører du i ekstremt tøffe forhold vil du sette pris på den forsterkede I-Shift girkassen. Den har blitt designet eksklusivt for bakker med en hellning på 10 %  eller mer og for andre ekstreme veiforhold. Det har aldri vært  færre grunner til å velge en manuell girkasse. Den forsterkede girkassen er standard på Volvo FH16.

Slik fungerer I-Shift

Slik virker det

Det virker kanskje rart. Under overflaten er I-Shift, selve symbolet på moderne kraftoverføring, en tradisjonell, usynkronisert manuell girkasse (det er derfor den er så kompakt og de indre tapene er så lave). Men selvsagt ligger det også mer bak I-Shift. Hemmeligheten er den intelligente elektroniske kontrollenheten. Den styrer det pneumatiske systemet som tar seg av clutching og girskift. Den mottar hele tiden informasjon om hastighet, akselerasjon, vekt, veihelning, krav til dreiemoment og mye mer. Dermed kan alle girskift utføres med ekstrem presisjon. Den kommuniserer også tett med motoren, som igjen justerer turtallet og motorbremsen slik at girskiftene blir raske og behagelige.


I-Shift-utvalg

 

Type Toppgir Dreiemoment (Nm) Godkjent totalvekt (tonn)
AT2412E Direkte 2400 44
AT2612E Direkte 2600 60
ATO2612E Overdrive 2600 60
AT2812E Direkte 2800 44/52
ATO3112E Overdrive 3150 60
ATO3512E Overdrive 3550 60

 

Hvordan vil du ha I-Shift?

Ved hjelp av programvaren kan du skreddersy I-Shift til dine kjøreforhold.

I-Shift-programvare – Distribusjon og anlegg

Distribusjon og anlegg
Skreddersyr girkassen for oppgaver innen distribusjon og anlegg. Egenskapene omfatter funksjoner som støtter sjåføren ved start og ved manøvrering i trange områder.
I-Shift-programvare – Langtransport og drivstofføkonomi

Langtransport og drivstofføkonomi
Inneholder intelligente funksjoner som reduserer drivstofforbruket til et minimum. Dette gjør programpakken spesielt egnet til langtransportoppgaver.

 
I-Shift-programvare – Langtransport og drivstofføkonomi med I-See

Langtransport og drivstofføkonomi med I-See
Her får du også I-See, inkludert I-Cruise, med i pakken Langtransport og drivstofføkonomi, slik at du kan spare enda mer drivstoff. 
I-Shift-programvare – Tungtransport

Tungtrekkerprogram
Optimerer I-Shift for vogntog med høy totalvekt (over 85 tonn).
Tungtransport med I-See

Tungtrekkerprogram med I-See
Har I-See, inkludert I-Cruise, i tillegg til pakken Tungtrekkerprogram. Spar ende mer drivstoff.  

Se alt innholdet i pakken