En oase på en
øde motorvei

Et velutstyrt og innbydende førerhus handler om mer enn bare komfort – det er også et konkurransefortrinn. I jakten på de beste sjåførene spiller et komfortabelt førerhus en stadig større rolle.

Når sjåførene kan slappe av og få seg en god natts søvn, så vises det i regnskapet. Effektiviteten er bedre, det oppstår færre skader både på mennesker og lastebiler, og varene leveres oftere i tide.

– En uthvilt sjåfør gjør færre feil og koster rett og slett mindre, sier Rikard Orell, designsjef hos Volvo Trucks. Et godt førerhus passer både til arbeid og fritid. Dette har vært målet med nye Volvo FH.

En bedre balanse mellom arbeid og fritid

– Vi sammenlignet førerhuset med et forretningshotell. Det skulle være rent, ryddig og effektivt, men samtidig trivelig, sier Carina Byström, som er ansvarlig for interiørdesign hos Volvo Trucks. Et av målene har vært å skape et rolig miljø. Derfor har førerhuset i stor grad jevne, rene overflater og myke linjer.

Designen gjør det også enklere for sjåføren å klare lange økter ved rattet uten å måtte ta for mange avbrekk.
– Derfor er det viktig å ha mange justeringsmuligheter på setet og rattet, i tillegg til at mat og drikke er innen rekkevidde, sier Byström.

Mer som et hjem

Selv om lastebilsjåfører tilbringer mesteparten av tiden i førerhuset, må de likevel være en del ute. For eksempel ved lasting og lossing. Hvis det regner, blir sjåføren våt. Det å kunne kjøre videre i tørre klær, er gull verdt.

Tørkeskap Tørkeskapet består av en stoffsekk med en vifte i bunnen. Når du ikke bruker det, kan du pakke det sammen og legge det bort. Dette gjør at det nesten ikke tar opp plass i førerhuset, sier Peter Johansson, ansvarlig for ergonomi hos Volvo Trucks.

Den nye sengen er nok en forbedring. Den har en mer behagelig madrass og er bredere der det teller mest: 4 centimeter i hodeenden og 5,5 centimeter ved midjen. Fotenden har derimot blitt 4 centimeter smalere for å gi mer plass til førersetet. – Det høres kanskje ikke mye ut med et par centimeter, men det gjør en stor forskjell. Sengen føles mye større i nye Volvo FH, sier Johansson.

Den rette typen lys

– Vi har prøvd å fjerne alle skyggene i førerhuset ved å plassere lampene bedre. Ved å bruke mye indirekte lys unngår vi å blende sjåføren. Et eksempel er innstegslampen som lyser opp trinnene uten at du får den rett i øynene, sier Johansson. Selv oppbevaringsrommene har fått bedre belysning. I oppbevaringsrommet over sengen slår lampene seg på automatisk når du åpner luken.

Når du kjører i mørket, vil du merke at nattbelysningen er blitt bedre – de røde LED-lampene kan være på uten at de ødelegger nattsynet. – Det har også blitt enklere å styre lyset fra sengen. Med det nye kontrollpanelet kan du til og med dimme belysningen eller velge et av nivåene på lysbryterne, sier Peter Johansson.
6
Overnatting