– Designen er en hyllest til lastebilsjåfører

Idet vi kommer inn i det strengt hemmelige designstudioet, stopper Asok George opp foran den nye Volvo FH. – Hver gang de tar av duken på den, må jeg bare stå et øyeblikk og nyte synet. Alt er nytt, men det er ingen tvil om at det er en Volvo vi har foran oss.

Asok George er ansvarlig for utformingen av eksteriøret på nye Volvo FH. Dens særpregede karakter var en prioritet for alle i designteamet. – Den skrånende frontruten har alltid gjort Volvo FH lett å kjenne igjen. Og slik skal det fortsette, sier George. Nå som frontruten har fått en rettere vinkel for å skape mer plass i førerhuset, spiller vinkelen på taket en enda viktigere rolle. Dette har gjort at førerhuset fortsatt har en umiskjennelig profil.

Umiskjennelig Volvo

– Ingen skal være i tvil om at det er en Volvo de ser. Målet er å lage den lastebilen som er lettest å kjenne igjen på veien, sier George.

Carina Byström, interiørdesigner.
Carina Byström, interiørdesigner.
Vi går rundt til den andre siden av førerhuset. Asok George og Rikard Orell, Volvos designsjef, peker på ulike trekk og detaljer. De tette skjøtene mellom karosseridelene, den nøyaktige passformen og finishen. Linjene og buene på førerhuset, det som kalles grafikk på designerspråket. Her har målet vært å skape et enhetlig ytre, ikke en atskilt front og to sider. Det er derfor linjene og grafikken fortsetter rundt hele førerhuset. Men enda viktigere er selve uttrykket eller "holdningen" til lastebilen.

– Ja, uttrykket er avgjørende. Det skal gjenspeile hvor effektiv og dynamisk lastebilen er. Den skal se ut som om den er i fart, selv når den står stille, sier George.

Nye Volvo FH ser ut som den lener seg forover med hjulene klistret til bakken, klar til å ta av. Dette inntrykket skyldes til dels grafikken. En viktig del er utformingen av hjulbuen og skvettskjermen. Den øvre kanten på skvettskjermlistene svinger forover og nedover og skaper en dynamisk linje som fremhever formen på hjulbuen.

Et større og lysere interiør

Vi klatrer inn i førerhuset. Nå forlater vi Asok Georges ansvarsområde og kommer inn på interiørdesigner Carina Byströms territorium. Det er lyst og luftig her inne, selv om studiolampene på langt nær lyser så kraftig som dagslys. En av grunnene til dette er nødluken, som også fungerer som takvindu, men også resten av førerhuset har fått større vinduer.

– Volvo er et foretak som bryr seg om mennesker.
Vi håper dette vises i utformingen."

– Designen gjør at førerhuset føles større. Derfor har vi brukt store, myke linjer og skapt rene flater, sier Byström.

– Ta for eksempel instrumentpanelet. Det strekker seg fra den ene A-stolpen til den andre og får frem bredden på førerhuset, legger Rikard Orell til. I likhet med eksteriøret må utformingen av interiøret gjenspeile Volvos filosofi og skandinaviske røtter. – Formene og linjene må føles ekte, sier Orell. – Verken kompliserte eller kunstige.


Asok George, eksteriørdesigner
Asok George, eksteriørdesigner

Detaljer som gjør en forskjell

Det er lagt ned mye arbeid i utformingen av overflatene og materialvalget. Det stilles store krav til materialene: De skal tåle stor slitasje og vare lenge.
 
– Våre kunder er svært opptatt av kvalitet. Det skal de også være, sier Rikard Orell.
 
En annen detalj som gir Volvo FH en egen stil, er sidespeilene.

– Vi ønsket å gjøre speilene smalere, slik at de ikke sperrer sikten like mye. Nå dreier hele speilet seg, ikke bare selve speilglasset, sier Asok George.
 
De smale speilene reduserer også luftmotstanden. Selv om nye Volvo FH er høyere enn forgjengeren, som var ledende innen aerodynamikk, er den nye modellen like aerodynamisk.
 

– Ved å gjøre hjørnene mer runde har vi klart å skape et førerhus med betydelig lavere luftmotstand, sier Asok George. Her spiller også de tett sammenføyde karosseridelene inn. Eksempelvis er skjøten mellom den nedre og øvre delen av førerhuset helt tett. Dermed skjules motoren, fjæringssystemet og andre detaljer som tidligere har vært synlige i dette mellomrommet. – Lastebilen er i det hele tatt tettere. I stedet for at luften strømmer gjennom førerhuset, passerer den nå rundt. Dette gjør underverker for aerodynamikken og reduserer drivstofforbruket ytterligere, sier Asok George.
Til og med eksteriørfargene bidrar til det imponerende førsteinntrykket.
Til og med eksteriørfargene bidrar til det imponerende førsteinntrykket.
 

Imponerende, men ikke skremmende

Designen uttrykker selvsikkerhet uten å virke aggressiv. Tanken er å tiltrekke både transportselskaper og sjåfører. – Verdien av dyktige sjåfører er steget betraktelig de siste årene. Det å kjøre lastebil er en kunst. For meg er designen en hyllest til lastebilsjåfører over hele verden, sier Rikard Orell. Men det er ikke bare sjåførene det skal tas hensyn til.

– Transportselskapene, og samfunnet for øvrig, er også våre kunder. Vi tar hensyn til alle som kommer i kontakt med lastebilen når den er i bruk. Det er gledelig hvis folk blir imponert av lastebilene våre, men de skal ikke føle seg skremt av dem, sier Orell.
 
– Volvo er et foretak som bryr seg om mennesker. Vi håper dette vises i designen, sier George, som betrakter lastebilen en siste gang før den grå duken kommer på igjen. .

1
Design