En racerbil under panseret

I-Shift Dual Clutch er inspirert av racerbanen og setter en ny standard for kjørbarhet. Det er første gang at tungtransportbiler er utstyrt med dobbelclutch.
– Følelsen er helt magisk, sier Björn Lyngsö som er prosjektleder for I-Shift Dual Clutch. Kraften er der hele tiden.

Med en girkasse med to clutcher kan du skifte gir mye raskere. Clutchene fungerer parallelt, og ett gir er alltid koblet inn. – Det er som om du har to I-Shift-girkasser som du bytter mellom på brøkdelen av et sekund. Når du begynner å kjøre i første gir på den ene girkassen, er den andre allerede i andre gir, forklarer Björn Lyngsö. Det bare flyter – jevnt og rolig.

Ledende innen nyskapning

Girkasseteamet hos Volvo Trucks har bygget videre på teknologien som ble utviklet i forbindelse med det anerkjente I-Shift-systemet. – Denne gangen har de tatt det hele et steg videre og utviklet en ny drivlinje med helt unike funksjoner. Det gir deg forbedret kjørbarhet, komfort og mulighet for clutchfri giring. Designen er veldig kompakt – det er kun lagt til 120 mm større, og den gode drivstofføkonomien er opprettholdt. Den er på høyde med I-Shift, sier Astrid Drewsen, produktsjef for drivlinjer.

– Når denne nyskapingen settes sammen med Volvos kraftigste D13 Euro 6-motor, så har du en suveren kombinasjon, forklarer Astrid Drewsen. – Fra lave turtall gir den et dreiemoment på 2600 Nm som overføres jevnt til hjulene. I alle sitasjoner.

Nyt kjøreturen

Denne jevne kraftoverføringen og dreiemomentet gir deg en bedre kjøreopplevelse i nedoverbakker, oppoverbakker og alle typer terreng. – I-Shift Dual Clutch velger den smarteste og mest effektive måten å skifte gir på. Den kan hoppe over gir for å gi mest mulig økonomisk kjøring. Når behovet melder seg, girer den uten avbrudd i kraftoverføringen til hjulene. Det hele skjer raskt, jevnt og tilnærmet sømløst, slik at du får kontinuerlig kraftoverføring, sier Astrid Drewsen.

– Girskifter midt i en sving er ikke noe problem – motoren trekker like godt hele tiden. En av testsjåførene sa at det var som om drivhjulene var sugd fast i veien, legger Björn Lyngsö til.

Veigrepet og akselerasjonen er også forbedret, selv med tung last ved trafikklys og i rundkjøringer. – Du kommer raskt opp i fart, og deretter er det enkelt å holde jevn fart hele veien, selv på kuperte veier. Og det øker produktiviteten, sier Björn Lyngsö.

Trygg sjåfør. Trygg lastebil.

Behold roen i krevende situasjoner, oppoverbakker og i vått skogsterreng. – Kraften overføres direkte til hjulene hele tiden, noe som minimerer risikoen for at lastebilen spinner eller mister veigrepet. Det sparer sjåføren for en rekke bekymringer når det gjelder sikkerheten. I stedet sørger I-Shift Dual Clutch for at sjåføren kan slappe av og ha kontrollen i denne typen situasjoner, sier Astrid Drewsen.

Ved å skifte gir på den smarteste måten reduseres også den samlede belastningen på lastebilen. – Det er mindre belastende for drivlinjen og lastebilen, og gir mindre slitasje, legger Astrid Drewsen til.

– Nye I-Shift Dual Clutch er den smarteste og mest effektive måten å skifte gir på.

– Det føles som å kjøre en personbil.

To verdensnyheter setter en ny standard for kjøreegenskaper. Ved hjelp av uavhengig hjuloppheng (IFS) og tannstangstyring har Volvo FH fått egenskaper som tidligere bare har vært tilgjengelig på personbiler.

Det kan være krevende å manøvrere en lastebil på en smal og ujevn vei. – Å kjøre en personbil på den samme veien er ofte enklere. Sjåføren sitter mye lavere og har større marginer, sier Niklas Fröjd, spesialist i kjøretøydynamikk hos Volvo. Personbilen har også en annen fordel, nemlig uavhengig forhjulsoppheng. Alle hjulene har en egen aksel, slik at de kan rulle uavhengig av hverandre.
 
– På lastebilen deler hvert av hjulparene samme aksel. Det ene hjulet påvirker derfor i stor grad det andre hjulets bevegelse, forklarer Niklas Fröjd. Nye Volvo FH utjevner forskjellene noe. Med Volvos nye uavhengig forhjulsoppheng får du kjøreegenskaper som går langt utover det som fås på andre tunge lastebiler.
 
– Følelsen av å kjøre en personbil får du med alle Volvo FH-lastebiler. Men med IFS tas dette et skritt videre. Lastebilen krenger enda mindre i svinger, og på rette strekninger føles kjøringen utrolig jevn, selv om veien er humpete, sier Fröjd.

Enda bedre kjøreegenskaper

Uavhengig forhjulsoppheng er en forutsetning for den andre verdensnyheten for tunge lastebiler – tannstangstyring. Denne teknologien er dominerende i personbilindustrien, da den gir bedre kontroll over styringen og veigrepet. Når du svinger på rattet på et kjøretøy med tannstangstyring, reagerer hjulene momentant. – Forskjellen på å kjøre en lastebil og en personbil har aldri være mindre, sier Stefan Axelsson, som leder gruppen hos Volvo som finjusterte de nye kjøreegenskapene. Noe vi ofte glemmer når vi snakker om kjøreegenskaper, er hvordan de påvirker sjåførens effektivitet og dermed selskapets levedyktighet. – Gode kjøreegenskaper gjør kjøringen mindre belastende. Dette bidrar til at sjåføren er mer oppmerksom og kjører sikrere, sier Axelsson. – Dessuten gir en frisk og opplagt sjåfør et bedre inntrykk av selskapet når han ankommer og møter kunden.

Alle nye Volvo FH-lastebiler har forbedret stabilitet og mer presise kjøreegenskaper

Forbedret rullestabilitet for førerhuset, og balansert demping av førerhuset og chassiset. Dette er de viktigste grunnene til 50 prosent av forbedringene av rullestabiliteten som kan oppleves i alle nye FH-førerhus.
 
– Ett eksempel er demperfjærene bakerst på førerhuset. Vi har flyttet dem 25 cm lenger fra hverandre, noe som øker rullestabiliteten til førerhuset betraktelig, sier Axelsson. Den økte stabiliteten til førerhuset kombinert med ny geometri og forbedret design av for- og bakhjulsopphenget fører også til bedre retningsstabilitet for den nye lastebilen.
 
Alt dette gir sjåføren en økt følelse av presisjon og kontroll, og det blir tryggere og mindre slitsomt å ta seg frem langs veien. – Alle som har bidratt under utviklingen av de nye kjøreegenskapene, er svært stolte av resultatet, sier Niklas Fröjd og Stefan Axelsson.

Les mer.
2
Kjørbarhet