Verdens sikreste Volvo
Verdens sikreste Volvo

Det mest robuste førerhuset Volvo har bygget noensinne, leveres med en nødluke som standard. Ifølge verdens tøffeste kollisjonstester har Volvo FH-sjåfører gode sjanser for å overleve selv en kollisjon i 80 km/t med et stillestående objekt.

Den nye Volvo FH-serien har blitt kollisjonstestet mer enn 1000 ganger i datasimuleringer og 20 ganger i virkeligheten. Dette går langt utover standardtesting. Selv om det ikke lenger er nødvendig, velger Volvo å teste sine kjøretøyer etter svenske standarder, som omtales internasjonalt som "den svenske kollisjonstesten" og "verdens tøffeste kollisjonstest".

Simulering og testing har gjort det mulig å bygge en førerhusstruktur som gir maksimal beskyttelse for sjåføren. Førerhuset har blitt både større og sterkere.


Trygghet for det virkelige liv

Kollisjonstester bekrefter fordelene ved denne nye førerhusstrukturen. Kollisjonsdukken overlever selv den tøffeste testen, en kollisjon i 50 km/t med et stillestående hinder i lastebilform. I virkeligheten tilsvarer testen en kollisjon i 80 km/t med en stillestående lastebil, og resultatene tyder på at sjåføren ville overlevd kollisjonen.

– Det var aldri noe alternativ å bygge et førerhus uten en nødutgang

– Med den nye FH-serien har vi hatt muligheten til å utforme en førerhusstruktur fra bunnen av, uten begrensninger. Vi har utnyttet denne muligheten maksimalt for å bygge den sikreste lastebilen noensinne, sier Matti Koponen hos Volvo Cab Engineering. Det er ganske unikt at Volvo utfører testingen med alt av interiør montert og fylte oppbevaringsrom.

– Du skal ikke kunne bli skadet i en kollisjon på grunn av noe i førerhuset. Selv kaffetrakteren skal holde seg på plass, sier Ulf Torgilsman, kollisjonsspesialist hos Volvo Cab Engineering.

Verdens første standardnødluke

Halvparten av alle lastebilulykker ender med at lastebilen velter. Å komme seg ut gjennom døren når lastebilen ligger på siden, kan være svært vanskelig. Det er heller ikke mulig å sparke ut frontruten nå som den er limt fast. Løsningen er en nødluke.

– Hvis frontruten skulle limes fast, måtte det være en annen måte å komme seg ut på for sjåføren. Det var et absolutt krav, sier kollisjonsekspert Ulf Torgilsman.


Glasstak om dagen og nødluke ved en ulykke.
Verdens første standardnødluke

Et svært stort takvindu

Det er derfor alle Volvo FH-lastebiler nå har et takvindu som er laget slik at det fungerer som en nødluke. Luken måler 50 × 70 cm, slik at selv ekstra store sjåfører lett kan komme seg ut.

Takvinduet oppfyller dessuten kravene til nødutganger på lastebiler som frakter brannfarlig gods som bensin og andre stoffer. En annen fordel er at det kommer godt med lys gjennom takvinduet og inn i førerhuset. Dette øker følelsen av velvære og reduserer behovet for elektrisk belysning.

– Et behagelig førermiljø er også viktig for sikkerheten. Det gjør det enklere for sjåføren å holde seg våken. Så du kan i grunnen si at nødluken bidrar til å minske sjansene for at den må brukes i en nødssituasjon, sier Matti Koponen. Dette passer godt inn med Volvos mål om å bygge sikre lastebiler.

7
Sikkerhet