Ikke ditt språk? Trykk på denne knappen

Nå kan du få øyeblikkelig hjelp på ditt eget språk i hele Europa. Smart og ny teknologi, som er standard på nye Volvo FH, øker sikkerheten for sjåføren og forkorter driftsstansen for transportselskapet. Skulle noe gå veldig galt, trykker du bare på knappen: Hjelpen er aldri langt unna.

Alle lastebiler kan oppleve havari, et flatt dekk eller skader på frontruten. Men hvis det skjer med en Volvo, er du ikke overlatt til deg selv. Hjelpen kommer nå enda raskere.

– Det er ingen vits i å late som om man helt kan unngå havarier, og vi gjør det så enkelt som mulig å få hjelp når uhellet er ute. Det er dette Volvo Action Service On Call (VAS) handler om. Trykk på VAS-knappen, så er hjelpen snart underveis, sier Christian Gustavsson, ansvarlig for Volvo Trucks service.

– Kundesenteret får umiddelbart vite nøyaktig hvor du befinner deg

Hjelp på ditt språk

Når sjåføren trykker på knappen, ringer systemet opp til VAS-kundesenteret. Kundebehandleren som får telefonen, snakker sjåførens språk og får umiddelbart tilsendt opplysninger automatisk om hvilken lastebil anropet kommer fra, og hvor den befinner seg.

Sjåføren trenger bare å forklare hva som er skjedd. Ved å bruke forklaringen fra sjåføren og feilkodene fra lastebilen finner verkstedet enklere ut hva problemet er, uten unødige forsinkelser. Driftsstans er kostbart, så uavbrutt driftstid er helt avgjørende for lønnsomheten.

– Ettersom VAS-kundesenteret mottar nøyaktige opplysninger med én gang, kan lastebilen komme i drift igjen mye raskere. Det er også betryggende for sjåføren å vite at han raskt kan få hjelp ved bare å trykke på en knapp, sier Gustavsson.


Volvo Action Service On Call – rask hjelp når du trenger det mest.
Volvo Action Service On Call

Åtte minutter kortere forsinkelse

– Det er en stor fordel at kundesenteret umiddelbart får nøyaktige opplysninger om lastebilens posisjon. Normalt tar det gjennomsnittlig åtte minutter for sjåføren å forklare hvor lastebilen befinner seg. Dette er dyrebare minutter i en havarisituasjon. Med VAS-knappen tar dette bare et sekund, takket være den innebygde GPS-funksjonen, sier Christian Gustavsson.

Denne knappen gir økt trygghet på andre måter også. Volvo Action Service kan hjelpe en sjåfør som blir syk, eller som trenger å komme seg raskt hjem på grunn av en krisesituasjon i familien eller liknende. Sjåføren kan også få hjelp med å leie en annen lastebil eller tilhenger mens reparasjonen pågår.

VAS er døgnåpen, hver dag hele året. Tjenesten har et nettverk som består av over 1100 verksteder i Europa. Det betyr at du ikke trenger å vente lenge på hjelp, uansett hvor du befinner deg, eller hvilken tid på døgnet det er. Alle som kjører en ny Volvo FH, har tilgang til Volvo Action Service.
8
Sikkerhet