Se det du ønsker å se

Reduser tiden sjåføren må ta blikket vekk fra veien, så reduserer du risikoen for ulykker – dette har vært filosofien bak designen på den digitale instrumentgruppen i nye Volvo FH. Det har gitt en instrumentgruppe med større fleksibilitet og færre visuelle distraksjoner.

De jevne, rene overflatene gir et mer harmonisk førermiljø. Et godt eksempel er displayet for sekundærinformasjon (SID). Det er nå integrert i instrumentpanelet og forstyrrer ikke synsfeltet.

Et annet viktig aspekt har vært å forbedre bildekvaliteten på displayene.

– De nye skjermene har bedre kontrast, skarphet og farger. Det er også enklere å bla gjennom menyene og finne det du ser etter, sier Nina Theodorsson, som har arbeidet med instrumentgruppen. Dette gjør det enklere å finne informasjon. Alle knapper og spaker som trengs for å manøvrere lastebilen, må være lette å finne og bruke. Derfor har knappene nå ulike overflater som gjør at man kan kjenne forskjell på dem. De kjennes også forskjellig i bruk.

– Volvo FH er den første lastebilen med tiltfunksjon. Hemmeligheten ligger i rattet

Omorganiser knappene

– Sjåføren eller transportselskapet kan endre og bytte om på flere av knappene, slik at de funksjonene som brukes mest, er lettest tilgjengelige, sier Nina Theodorsson. De faste knappene er stort sett plassert i nærheten av det området de kontrollerer. Knappene til vinduene og sidespeilene befinner seg på dørene, knappene til det gule, blinkende lyset og mikrofonen befinner seg i taket, og så videre. – De er plassert der du sannsynligvis leter etter dem, sier Nina Theodorsson. – Til sammen gir disse endringene et tryggere arbeidsmiljø for sjåførene og mindre skade på lastebilen. Nå kan sjåførene fokusere der de skal – på veien.

Alle størrelser velkomne

Høy eller lav, smal eller bred – nå kan alle sjåfører finne en god arbeidsstilling. Den nye førerstolen har bedre polstring og er mer allsidig. Hemmeligheten ligger i rattet. Det kan ikke lenger bare heises eller senkes. Det har nå tiltfunksjon, noe som vanligvis forbindes med personbiler i luksusklassen. – Når skuldrene kan senkes litt, kjører du bedre, sier Peter Johansson, designingeniør hos Volvo. Rattet kan nå skråstilles i en vinkel på inntil 40 grader, og 10 av disse gradene skyldes tiltfunksjonen. Jo mer vertikalstilt rattet er, desto mer føles Volvo FH som en personbil.

Volvo FH-arbeidsmiljøet

Flere setemodeller

Høye sjåfører vil nok sette ekstra stor pris på at førerstolen nå kan justeres i enda større grad. I nye Volvo FH kan den skyves lenger bakover – 4 centimeter, for å være helt nøyaktig. Totalt kan førerstolen justeres opptil 24 centimeter fremover eller bakover – best i klassen. Den nye stolen kan også heises eller senkes 10 cm,

og den har fått en ny utforming. Blant annet har den bedre sidestøtte og lengre lårstøtte. Men dette er ikke så enkelt: Selv om for lite lårstøtte ikke er bra, er heller ikke for mye noe bedre, fordi det gjør det vanskeligere å komme seg inn og ut av stolen. – Den nye stolen er ganske imponerende når man innser at den er utformet for sjåfører i nær sagt alle fasonger og størrelser, sier Johansson.

4
Arbeidsplass