Volvo FL-chassiset

Et chassis som passer perfekt til dine behov

Chassiset på nye Volvo FL er konstruert for kun et formål: fleksibilitet. Og nå er Volvo FL mer fleksibel enn noen gang. Den er tilgjengelig utgaver fra 10 til 18 tonn, og med 4 × 2 eller 4 × 4 samt et bredt utvalg av spesifikasjonsmuligheter er den klar til bruk i bystrøk, uansett hvilke oppgaver som venter den.

Omtrentlige chassishøyder.

  • Lav: 810–830 mm
  • Medium: 860 mm
  • Høy: 950 mm
  • X-høy: 960 mm
  • XX-høy: 1175 mm
Akselavstander
  • 3 250–6 800 mm

Se alle chassisspesifikasjonene.

 


Volvo FL-serien

Fra 10 tonn og oppover

Volvo FL-chassiset leveres nå i flere utgaver, blant annet lette varianter med en totalvekt på 10 og 12 tonn. Det betyr at det finnes en rekke modellkombinasjoner å velge blant, fra 10 til 18 tonn.

Se alle spesifikasjonene for chassiset

Volvo FL 4 x 4

Tilgjengelig med firehjulsdrift

Innebærer oppdragene dine kjøring på steder med utfordrende veiforhold? Velg den helt nye Volvo FL 4 × 4. Den har veigrepet og bakkeklaringen du trenger for å takle tøffe veiforhold uten problemer. Perfekt som nyttekjøretøy eller spesialtilpasset kjøretøy for kommunale tjenester.

Les mer om Volvo FL 4 × 4

Skreddersydd Volvo FL-chassis

Skreddersydd eller standard

Volvo FL-chassiset kan bestilles med en standard utforming eller tilpasses dine bestemte behov. Takket være Volvos påbyggingsanvisninger (VBI) reduseres ledetidene for påbyggeren, og du får den perfekte lastebilen, med det ideelle påbygget, tilpasset din egen virksomhet, på kortest mulig tid.


Volvo FL chassis, sett ovenfra

Lett å bygge på

For å gjøre arbeidet enda enklere for påbyggeren kan chassiset utstyres med et utvalg av påbyggsfester i rammen. Kombinasjonene kan tilpasses ytterligere for å oppfylle ekstra krav.

Les mer om chassis-fleksibiliteten


Service-ikon

Vedlikeholdsfrie foraksler

Et utvalg vedlikeholdsfrie foraksler er tilgjengelig for ulike lastkrav. Lastekapasiteten spenner fra 4,0 til 7,1 tonn. Den drevne frontakselen til Volvo FL med firehjulstrekk har en lastekapasitet på 5,6 tonn.


Volvo FL, sett fra siden

Valg av fjæring

Avhengig av akseltrykket er kan man velge forskjellig fjæring for både for- og bakakslene: luft- eller bladfjæring eller en kombinasjon av de to.


Volvo FL rattstørrelser

Hjulstørrelser

Volvo FL-utvalget leveres med tre ulike hjulstørrelser. De små lastebilene med D5K-motoren er tilgjengelig med 17,5- eller 19,5-tommers hjul, mens den 6-sylindrede D8K-motoren og 19,5- eller 22,5-tommers hjul tilbys for de tyngre lastebilene.


Rask bremserespons

Rask og trygg bremserespons

The Volvo FL has pneumatic brakes with lightweight discs at both front and rear. Det EBS-blokkeringsfrie (elektronisk styrt bremsesystem) skivebremssystemet gir både tryggere og kortere bremselengde og medvirker til redusert bremseslitasje. Systemet omfatter funksjoner som blokkeringsfrie bremser (ABS), en differensialsperre og bremsesynkronisering.


Elektronisk styrt fjæring

Lett og rask lasting

Den elektronisk styrte fjæringen (ECS) kan brukes til å kontrollere nivelleringen av luftfjæringen via brytere på dashbordet eller en kontrollenhet for å finne riktig nivå for lasterampen.