Volvo FL-chassiset

Chassis spesialbygd til deg

Chassiset på nye Volvo FL er konstruert for kun et formål: fleksibilitet. Nå er Volvo FL mer fleksibel enn noen gang. Med 10 til 18 tonn, 4×2 eller 4×4 og med utallige spesifikasjoner, er den klar for et liv i byen – uansett transportoppdrag.

Omtrentlige chassishøyder.

  • Lav: 810–830 mm
  • Medium: 860 mm
  • Høy: 950 mm
  • X-høy: 960 mm
  • XX-høy: 1175 mm
Akselavstander
  • 3 250–6 800 mm

Se alle chassisspesifikasjonene.

 


Bilde av vektklasser for Volvo FL

Fra 10 tonn og opp

Volvo FL-chassiset leveres nå i flere utgaver, blant annet lette varianter med en totalvekt på 10 og 12 tonn. Det betyr at det finnes en rekke modellkombinasjoner å velge blant, fra 10 til 18 tonn.

Se alle spesifikasjonene for chassiset

Bilde av Volvo FL 4x4

Tilgjengelig med firehjulsdrift

Har du noen utfordrende småveier, glatt føre eller røffe stier å kjøre på? Volvo FL 4×4 har den ekstra trekkraften, veigrepet og bakkeklaringen du trenger.Den passer perfekt som nyttekjøretøy eller til spesielle formål som for eksempel innen kommunale tjenester.

Les mer om Volvo FL 4×4

Skreddersydd Volvo FL-chassis

Skreddersydd eller standard

Volvo FL-chassiset kan bestilles med en standard utforming eller tilpasses dine bestemte behov. Takket være Volvos påbyggingsanvisninger (VBI) reduseres ledetidene for påbyggeren, og du får den perfekte lastebilen, med det ideelle påbygget, tilpasset din egen virksomhet, på kortest mulig tid.


Volvo FL chassis, sett ovenfra

Lett å bygge på

For å gjøre arbeidet enda enklere for påbyggeren kan chassiset utstyres med et utvalg av påbyggsfester i rammen. Kombinasjonene kan tilpasses ytterligere for å oppfylle ekstra krav.

Les mer om chassis-fleksibiliteten


Service-ikon

Vedlikeholdsfrie foraksler

Flere vedlikeholdsfrie foraksler er tilgjengelig avhengig av lastkrav, med lastekapasitet fra 4 til 7,1 tonn. Den drevne forakselen for Volvo FL med firehjulstrekk har en lastekapasitet på 5,6 tonn.


Volvo FL, sett fra siden

Valg av fjæring

Avhengig av akseltrykket er kan man velge forskjellig fjæring for både for- og bakakslene: luft- eller bladfjæring eller en kombinasjon av de to.


Volvo FL rattstørrelser

Hjulstørrelser

Volvo FL kan leveres med tre ulike hjulstørrelser. De små lastebilene med D5K-motoren er tilgjengelig med 17,5" eller 19,5" hjul, mens den 6-sylindrede D8K-motoren og 19,5" eller 22,5" hjul tilbys for de tyngre lastebilene.


Volvo FL kostebil

Klar til å feie gatene.

Volvo FL-chassiset kan nå leveres klargjort for gatefeiing. Vi flytter på alt utstyret som er montert på chassiset (til baksiden av førerhuset og på innsiden av chassisrammen), for å gi plass til påbygget du trenger.

Se alle spesifikasjonene


Rask bremserespons

Rask og trygg bremserespons

The Volvo FL has pneumatic brakes with lightweight discs at both front and rear. Det EBS-blokkeringsfrie (elektronisk styrt bremsesystem) skivebremssystemet gir både tryggere og kortere bremselengde og medvirker til redusert bremseslitasje. Systemet omfatter funksjoner som blokkeringsfrie bremser (ABS), en differensialsperre og bremsesynkronisering.


Elektronisk styrt fjæring

Lett og rask lasting

Den elektronisk styrte fjæringen (ECS) kan brukes til å kontrollere nivelleringen av luftfjæringen via brytere på dashbordet eller en kontrollenhet for å finne riktig nivå for lasterampen.