Volvo FL-chassiset

Tilpasset et liv i det urbane miljøet

Chassiset på Volvo FL er konstruert for kun et formål: fleksibilitet. Den tar utfordringen hver gang bydistribusjonsoppgaver byr på vanskeligheter. I hvert fall om du har spesifisert det ytterligere.

Omtrentlige chassishøyder.

  • Lav: 810–830 mm
  • Medium: 860 mm
  • Høy: 950 mm
  • X-høy: 960 mm
Akselavstander
  • 3 250–6 800 mm

Se alle chassisspesifikasjonene.


Skreddersydd Volvo FL-chassis

Skreddersydd eller standard

Volvo FL-chassiset kan bestilles med en standard utforming eller tilpasses dine bestemte behov. Takket være Volvos påbyggingsanvisninger (VBI) reduseres ledetidene for påbyggeren, og du får den perfekte lastebilen, med det ideelle påbygget, tilpasset din egen virksomhet, på kortest mulig tid.


Volvo FL chassis, sett ovenfra

Lett å bygge på

For å gjøre arbeidet enda enklere for påbyggeren kan chassiset utstyres med et utvalg av påbyggsfester i rammen. Kombinasjonene kan tilpasses ytterligere for å oppfylle ekstra krav.

Les mer om chassis-fleksibiliteten


Service-ikon

Vedlikeholdsfrie foraksler

Et utvalg av tre forskjellige, vedlikeholdsfrie foraksler er tilgjengelig avhengig av lastkravene. For lastebiler med D5K-motoren er maksimal lastekapasitet 4,5 tonn, mens lastebiler utstyrt med D8K-motoren har en lastekapasitet mellom 4,5 og 7,1 tonn.


Volvo FL, sett fra siden

Valg av fjæring

Avhengig av akseltrykket er kan man velge forskjellig fjæring for både for- og bakakslene: luft- eller bladfjæring eller en kombinasjon av de to.


Volvo FL rattstørrelser

Hjulstørrelser

Volvo FL-utvalget leveres med tre ulike hjulstørrelser. For den mindre, optimaliserte modellen på 12-tonn med 4-sylindret motor har hjulene en dimensjon på 17,5 tommer, mens det kan velges 19,5 eller 22,5 tommer for de tyngre lastebilene med 6-sylindrede motorer.


Rask bremserespons

Rask og trygg bremserespons

The Volvo FL has pneumatic brakes with lightweight discs at both front and rear. Det EBS-blokkeringsfrie (elektronisk styrt bremsesystem) skivebremssystemet gir både tryggere og kortere bremselengde og medvirker til redusert bremseslitasje. Systemet omfatter funksjoner som blokkeringsfrie bremser (ABS), en differensialsperre og bremsesynkronisering.


Elektronisk styrt fjæring

Lett og rask lasting

Den elektronisk styrte fjæringen (ECS) kan brukes til å kontrollere nivelleringen av luftfjæringen via brytere på dashbordet eller en kontrollenhet for å finne riktig nivå for lasterampen.