Volvo FL kjøring

Kraft og ytelse i perfekt balanse

Volvo FL får jobben gjort uansett bymiljø og oppdrag! Presis hver gang. Lastebilens effektivitet og pålitelighet avhenger av drivlinjen til FL – en kombinasjon av drivstoffeffektive Volvo-motorer og de beste girkassene på markedet, alt tilpasset til ditt behov. 

Motorer:

  • D5K (210 eller 240 hk)
  • D8K (250 eller 280 hk)
Girkasser:
  • I-Sync (6 gir)
  • Manuell (6 eller 9 gir)
  • Automatisert (6 gir)
Bakaksler:

 


Euro 6

Drivstoffbesparende, høyt dreiemoment og Euro 6

De strenge europeiske eksosstandardene for dieselmotorer er satt for å regulere mengden forurensninger. Den siste oppdateringen, Euro 6-standarden, krever en betydelig reduksjon sammenlignet med forgjengeren, Euro 5, noen ganger med så mye som 75 %. Volvo Trucks’ løsning på utfordringen er å forbedre SCR-teknologien (Selective Catalyst Reduction) ved å legge til et vannavkjølt system for resirkulering av eksosgass (EGR) i motoren. Begge motorene som leveres med Volvo FL-serien, har vært nøye planlagt og konstruert for å oppfylle Euro 6-kravene uten tap av effekt eller dreiemoment eller dramatisk økning av drivstofforbruket. En vinn-vinn-situasjon. For sjåføren, men også for miljøet.

Les mer om motorene


D5K-motoren

D5K eller D8K – ingeniørarbeid du kan stole på

Begge Volvo FL-motorene er utviklet og konstruert av Volvo. Begge motorene har imponerende kraft og dreiemoment samt et etterbehandlingssystem som når opp til de høyeste standardene. Motorene er utstyr med en lukket veivhusventilasjon for å redusere oljelekkasjen. Turboladere med varierende geometri gjør det mulig å endre størrelsesforholdet på motorens turbo, alt etter forholdene.

Les mer om motoreffektivitet


Service-ikon

Ingen endring i serviceintervaller

Euro 6 krever mye, både fra motorer og fra servicepersonnell. De strenge kravene til eksosutslipp vil ikke føre til endringer i serviceintervallene når man sammenligner med tidligere krav. Vedlikeholdskravene for Volvo FL Euro 6-motorer vil være de samme som før.


I-Sync for Volvo FL

I-Sync: rett gir til rett tid

Med den automatiske 6-trinns I-Sync-girkassen (tilgjengelig i to varianter, både for D5K og D8K) i Volvo FL vil du oppleve en enklere måte å få ting gjort på. Med I-Sync kan du oppleve luksusen av å skifte gir uten å bruke clutchpedalen. Dette gjør at bykjøring med hyppige start og stopp går lett som en lek. Skreddersydd for distribusjon i byområder, optimalisert for din komfort.

Les mer om I-Sync


Biodiesel

Bytte til biodiesel?

D5K240 kan nå leveres i en utgave som er klargjort for å kjøre på ren biodiesel (B100) og er godkjent i henhold til Euro 6. På den måten kan du redusere CO2-utslippet og samtidig dra nytte av økonomiske insentiver på markedet.