Få tiden på din side

Nye Volvo FL har egenskaper som er ideelle for sentrums- eller forstadskjøring og nye D5- og D8-motorer, noe som betyr at sjåførene kan holde fristene og komme seg raskt fra et leveringssted til det neste.

Nye Volvo FL har nye motorer som er designet og bygget av Volvo. Disse motorene er basert på den samme konsept- og utviklingsfilosofien som motorene i de større lastebilene. De har en bredere og flatere momentkurve med raskere oppbygging av kraft, selv ved lave turtall. Med hensyn til kjøring betyr dette raskere respons, høyere gjennomsnittshastighet og bedre kjørbarhet – og dermed kan sjåførene manøvrere mer effektivt i det urbane miljøet.

Nye 12-tonns Volvo FL med 4 sylindere gir 500 kg ekstra lastekapasitet, noe som øker driftseffektiviteten.
500 kg ekstra lastekapasitet

500 kg ekstra lastekapasitet

Vi har tatt signalene fra markedene våre på alvor og innført en 4-sylindret motor på 12-tonns Volvo FL. Den er utstyrt med segmentets kraftigste motor (D5 med 240 hk), en optimalisert I-Sync-girkasse og veier 500 kg mindre enn et sammenlignbart 6-sylindret kjøretøy. Egenskapene til denne nye modellen gir distribusjonssjåfører i byene en fantastisk mulighet til å benytte en ekte Volvo i et effektivt, kompakt format.

En bredere, flatere momentkurve og raskere oppbygging av kraft gir raskere respons og overlegen kjørbarhet

Et fullstendig nytt program med Volvo-utviklede motorer omfatter segmentets kraftigste – en D5 med en kraftig 240 hk.
Volvo D5-motor

Euro 6-ytelse uten straff

Den nye Volvo FL oppfyller Euro 6-kravene – og det uten økning i drivstofforbruket i forhold til Euro 5, sammen med reduserte krav til serviceintervaller.

Nye Volvo FL er tilgjengelig med optimalisert I-Sync-girkasse.
I-Sync-girkasse
5
Effektivitet