Ta steget inn i komfortsonen

En sjåfør som har det komfortabelt, er en god sjåfør. Derfor er alle deler av det nye Volvo FM-interiøret blitt utviklet med fullt fokus på sjåføren - fra innsteget til køyen.

Nyt en perfekt kjørestilling og alle tenkelige moderne bekvemmeligheter, for en kjøreopplevelse som minner om en personbil.

Hva sjåførene ønsket seg – les intervjuet med planleggerne av førerhuset

Siktpakke til Volvo FM

Et førerhus med utsikt

God sikt er avgjørende når du navigerer gjennom tett trafikk eller trange gater. Fra innsiden av Volvo FM er utsikten fantastisk, fordi førerhuset sitter lavt på chassiset og frontruten er stor.


Elektrisk tørkeskap

Elektrisk tørkeskap

En rask måte å tørke klær, håndklær og sko på. Kan monteres på overkøyen eller veggen i førerhuset. Energibesparende, stillegående og enkelt å oppbevare sammenlagt.


Nytt, moderne og ergonomisk dashbord.

Nytt, moderne og ergonomisk dashbord

Det nye og lett avrundede dashbordet ser ikke bare bedre ut. Det er også designet for å gi en ergonomisk og komfortabel kjørestilling der alle knapper, instrumenter og oppbevaringsplasser er lett tilgjengelige.


Audiosystem

Lyd med muligheter

Lydanlegget legger forholdene til rette uansett hva du vil lytte til. Mp3, wma eller iTunes m4a? På CD, minnepinne, iPod eller via AUX-kontakten? Alt er mulig. Se alle spesifikasjonene.


Førersetet

En god stilling

Alle sjåfører kjenner betydningen av et godt sete. Setet i nye Volvo FM kan justeres 20 cm horisontalt og 10 cm vertikalt. Det inneholder en ny pute som er mer komfortabel enn noensinne.


Dør til Volvo FM

Behagelig for øyet

Interiøret i Volvo FM har fått ny design. Farger og materialer er nøye valgt for å skape et rolig og attraktivt førermiljø. Velg mellom tre ulike interiøralternativer: Robust, Dynamic og Progressive.


Innvendig oppbevaring

Masser av oppbevaringsmuligheter

Den romslige oppbevaringsplassen foran og under køyen ledsages av flere praktiske oppbevaringsrom til mindre eiendeler. Det er også to nye oppbevaringslommer ved køyen til magasiner og andre gjenstander.


Knapper på rattet

Lett tilgjengelig med tomlene

Det er egne knapper til konstantfartholderen, lydanlegget, telefonen og informasjonsdisplayene på rattet, slik at du ikke må slippe grepet. Hvis du vil ha det ekstra behagelig, fås rattet med skinntrekk som tilvalg.


Innvendig belysning

Avansert innvendig belysning

De energieffektive og kraftige lyskildene gir fantastisk belysning inne i førerhuset. Du kan enkelt styre dem med tre forhåndsprogrammerte trinn eller via dimmeren. Når du kjører i mørket, kan du bytte til røde lys for å beholde nattsynet.


Elektronisk klimakontroll, ECC

ECC – elektronisk klimakontroll

Den elektroniske klimakontrollen sørger for at du alltid har et komfortabelt klima i førerhuset. Bare angi foretrukket temperatur.


Få deg en god natts søvn.
Ikke sett søvnkvaliteten på spill bare fordi du tilbringer natten i førerhuset. Underkøyen er 70 cm bred, har 16 cm fjærer og et valg mellom tre fasthetsnivåer.

Hold den utvendige støyen ute.
Volvo-førerhus er kjent for å være godt isolert. Nye Volvo FM er ikke noe unntak. Takket være den nye motorfjæringen når færre vibrasjoner førerhuset. Alt i alt reduseres belastningen på ørene dine.

Suveren rattjustering.
Rattet kan justeres 90° mm vertikalt og skråstilles 28°, noe som gir deg mulighet til å finne den perfekte kjørestillingen. Styres praktisk av en fotpedal og foldes enkelt sammen når du går inn eller ut av førerhuset.

Alltid rent vann.
Hvis du vil ha rent vann, trenger du ikke gå langt. Det utvendige oppbevaringsrommet er utstyrt med en 7-liters tank med kran.
Elektrisk parkeringsbrems.
Den elektriske parkeringsbremsen kan enkelt styres via en lett tilgjengelig bryter på dashbordet. Den slår seg automatisk på når du slår av motoren, og med litt hjelp fra EBS slår den seg automatisk av når du kjører av gårde.

Elektronisk nøkkel med fjernstyring.
Denne nøkkelen har mange funksjoner. Du kan låse og låse opp lastebilen på avstand. Eller slå på lysene slik at du kan nærme deg lastebilen trygt. Hvis du føler deg truet, kan du bare trykke på panikknappen, så tuter hornet.

Holder øynene på veien.
Den nye, intuitive instrumentgruppen har massevis av nye eksklusive funksjoner. Disse gjør det enklere å fokusere på det som er viktig. Les mer om instrumentgruppen.

Plass til alkolås.
Alkohol har ikke noe i trafikken å gjøre. Men det har alkolåsen. Den kan fabrikkmonteres i Volvo FM, og den gir et tydelig signal til kundene om hvor viktig trafikksikkerhet er for deg.