Volvo FM-chassis

Utviklet for sjåfører og påbyggere

Allsidig og enkel å bygge på – to av de mest populære egenskapene til Volvo FM. Det hele handler om chassiset, som er utformet for enkel og rask påbygging.

Dynamikken i chassiset er også det som gir lastebilen dens kjøreegenskaper. På nye Volvo FM er de bedre enn noensinne.

Omtrentlige chassishøyder
  • X-lav (trekkvogn): 810 mm
  • Lav: 850 mm
  • Middels: 900 mm
  • Høyt: 1000 mm
Akselavstander
  • Trekkvogn: 2,850–4,100 mm
  • Jevnlastebil: 3,200–6,700 mm

Se alle spesifikasjonene for chassiset


Grensesnitt for påbyggsinstruksjoner til Volvo

Gi påbyggeren et forsprang

Volvo har alltid vært populært blant påbyggere. Flere av våre smarte funksjoner, som påbyggsfestene, de ulike utformingene bak og Volvos påbyggeranvisninger, sparer påbyggeren for unødvendig arbeid – og tid. På nye Volvo FM har vi utvidet chassisutvalget for å gjøre det enda enklere for deg å tilpasse lastebilen din til behovene i påbygget.

Les mer om grensesnittet for påbygging

Hvordan fabrikkmonteringer sparer både tid og penger for deg – med Johan Eknander

Kjøreegenskaper i verdensklasse

Topp kjøreegenskaper som standard

Nye Volvo FM er basert på den samme chassisplattformen som nye Volvo FH. Vi har gjort store forbedringer i fjæringssystemene og stabilisatorene for å gi lastebilen kjøreegenskaper i verdensklasse. Du har dessuten Volvo Dynamic Steering som tilvalg – noe som gir deg uanstrengt kontroll over styringen.

Les mer om Volvo Dynamic Steering

Niklas Fröjd forklarer hvordan den nye geometrien gjør at kjøreegenskapene blir som på en personbil

Tandem akselløft

NYHET! Tandem akselløft - Hev drivaksel og får lavere drivstofforbruk

Gjør din 8×4 til en 6×2. Eller din 6×4 til 4×2. Volvo FM fås med nyheten tandemaksel med løft, en revolusjonerende funksjon som gjør det mulig å deaktivere og heve bakre drivaksel du losser. Akkurat som en løpeaksel gir dette mindre svingradius og lavere drivstoff-forbruk (opptil  4 % når den er ulastet).

Les mer om tandem akselløft

Konstruksjonen til Volvo FM-chassiset, sett ovenfra

Få den chassislayouten du ønsker

Ønsker du å ha med så mye drivstoff som mulig? Eller stiller påbygget ditt spesielle krav? Ingen fare. Chassislayouten på nye Volvo FM gir deg flere alternativer enn noensinne, og dette gjør det enda enklere å finne en spesifikasjon som passer til behovene dine.

Les mer om chassislayout

Volvo FM har blitt lettere

Volvo FM har blitt lettere,
du får økt nyttelastkapasitet og bedre drivstofføkonomi

Mens andre lastebiler har gått opp i vekt for å oppfylle kravene til Euro 6, har vi gjort tvert om. Ved å optimalisere standardspesifikasjonene, som f.eks. 4×2 trekkvognen, har vi gjort lastebilen en hel del lettere. Faktisk er nye Volvo FM 75 kg lettere enn forgjengeren for Euro 5. Til sammen fører dette til økt nyttelastkapasitet og redusert drivstofforbruk.

Oppdag hvordan et vekttap på 75 kg kan øke nyttelasten med 225 kg

10 tonn forakseltrykk

Økte akseltrykk
- økte marginer

Driver du med tungt arbeid har vi gode nyheter til deg. Volvo FM er  dimensjonert for enda høyere akseltrykk. Bladfjæringen foran tåler for eksempel last på opptil 10 tonn på en enkeltaksel og 20 tonn på doble foraksler. Slik får du bedre marginer og enklere håndtering av tung eller ujevnt fordelt last.

Ingeniører forklarer hvordan sterke aksler kan øke lønnsomheten

10x4

Fem aksler fra fabrikken - slipp ettermontering

Vi tilbyr lastebiler med fem aksler rett fra fabrikken. Dette gir store fordeler sammenlignet med en ettermontert aksel. Du får lastebilen med full godkjennelse av kjøretøytype. Du får den også raskere og slipper kostbar ombygging. I tillegg får du full garanti og full service fra Volvo underveis, noe som gir lavere driftskostnader på lang sikt. 

Les mer om lastebiler med fem aksler