Frontlyktene på nye Volvo FM

Fremtiden ser lys ut
- det gjør også alle svingene

For å holde deg trygg på veien trenger du godt lys. Frontlyktene på Volvo FM er blitt forbedret og har nå følgende funksjoner:

  • Forbedrede fjernlys
  • Dynamiske frontlykter
  • Forbedrede statiske svingelys
  • Ankomstlys
Sammenligningen ovenfor viser lysmønsteret til standard halogenpærer.

Ledende hovedlys.

Når du kjører om natten, er Volvo FM virkelig til å stole på. Frontlyktene gir en kraftig lysstråle, slik at du tidlig ser hva som skjer lenger borte på veien. Minst like viktig – andre trafikanter ser deg tydelig i mørket.

Dynamiske frontlykter

Dynamiske frontlykter.

Først lansert på nye Volvo FH – nå tilgjengelig med Volvo FM. Den lar nærlyset panorere fra side til side og følge veien. Når du svinger, gjør lysene det også. På mange strekninger gir dette et markant større synsfelt.

Statiske svingelys

Statiske svingelys.

Når du bremser for å runde et hjørne i mørket, kommer de forbedrede statiske svingelysene til unnsetning. Så snart du bruker blinklyset, lyses det nærmeste området på siden opp, slik at du lettere kan oppdage myke trafikanter.

Ankomstlys

Ankomstlys.

Når du nærmer deg lastebilen om kvelden, kan du bare trykke på knappen på nøkkelen. Lysene tennes da både inn- og utvendig, slik at du enkelt og trygt både kan finne og gå inn i lastebilen.

Frontlysaktivering

På om kvelden og av om morgenen. Automatisk.

Nå kan du få frontlykter som slår seg automatisk av og på. Akkurat som på en personbil er det en sensor som registrerer om nærlyset trengs å aktiveres og gjør dette automatisk. Så snart lysforholdene tillater det, bytter den automatisk tilbake til kjørelys.

Detaljer på frontlyktene til nye Volvo FM
1. Sideblinklys

2. Fjernlys

3. Nærlys

4. Posisjonslys og kjørelys

5. Blinklys

6. Ekstralys
Plass til tåkelys sammen med statiske svingelys eller ekstra spotlykter.