Ny Volvo FM på veien

I-Shift - glem girkassen - bare kjør

I-Shift-girspake

Letter konsentrasjonen,
lar venstrefoten hvile

I-Shift gjør det til en drøm å kjøre. Uten clutchen kan du lene deg tilbake og fokusere på de to andre. Den innebygde intelligensen i I-Shift velger alltid riktig gir, raskt og automatisk. Programvaren er så god til å utføre skiftene at selv de beste sjåfører må se seg slått. Likevel, hvis du vil ha et ord med i laget, er det fullt mulig. Med knappene på girvelgeren kan du trå til og skifte gir manuelt.

I-Shift-dashbordknapper

Et uventet tilvalg,
I-Shift uten girspake

Hvis du er vant til å kjøre med I-Shift, har du antakelig lagt merke til at du egentlig ikke bruker girvelgeren like mye. Det er grunnen til at nye Volvo FM gir deg muligheten til å velge den bort og erstatte den med fire brytere på dashbordet (fortsatt lett tilgjengelig selvsagt). Når denne dyrebare plassen frigjøres, blir det litt enklere å bevege seg rundt i førerhuset.

Spar drivstoff med I-Shift

La I-Shift spare drivstoff for deg
- pengene bare triller inn

I-Shift er designet for å spare drivstoff. For det første er de indre motortapene lave, faktisk enda lavere enn i manuelle girkasser. Men det er elektronikken som utgjør den store forskjellen. Når du kjører i økonomimodus, utføres alle girskift i riktig øyeblikk, slik at motoren får arbeide i turtallsområdet som gir mest effekt.

I tillegg har du I-Roll. Det er en unik funksjon som brukes i nedoverbakker, og som automatisk deaktiverer motoren slik at lastebilen drives fremover av momentet, ikke av drivstoffet. Og resultatet? Opptil 2 % reduksjon i drivstofforbruket. Ikke nok for deg? Legg til I-See.

Les mer om I-See.

I-Shift for svært krevende kjøring

Forsterket I-Shift
- for svært krevende kjøring

Kjører du i ekstremt tøffe forhold vil du sette pris på den forsterkede I-Shift girkassen. Den har blitt spesialutviklet for bakker med en hellning på 10 %  eller mer og for andre ekstreme veiforhold. Det har aldri vært  færre grunner til å velge en manuell girkasse.

Slik fungerer I-Shift

Slik virker det

Det virker kanskje rart. Under overflaten er I-Shift, selve symbolet på moderne kraftoverføring, en tradisjonell, usynkronisert manuell girkasse (det er derfor den er så kompakt og de indre tapene er så lave). Men selvsagt ligger det også mer bak I-Shift. Hemmeligheten er den intelligente elektroniske kontrollenheten. Den styrer det pneumatiske systemet som tar seg av clutching og girskift. Den mottar hele tiden informasjon om hastighet, akselerasjon, vekt, veihelning, krav til dreiemoment m.m.. Dermed kan alle girskift utføres med ekstrem presisjon. Den kommuniserer også tett med motoren, som igjen justerer turtallet og motorbremsen slik at girskiftene blir raske og behagelige.

I-Shift-utvalg, Volvo FM

Type Toppgir Dreiemoment Aksel-/boggitrykk (tonn)
AT2412E Direkte 2 400 Nm 44 t
AT2612E Direkte 2 600 Nm 60 t
ATO2612E Overdrive 2 600 Nm 60 t


Hvordan vil du ha I-Shift?

Med programvaren kan I-Shift skreddersys til dine kjøreforhold.


I-Shift-programvare – Distribusjon og anlegg I-Shift-programvare – Langtransport og drivstofføkonomi
Distribusjon og anlegg

Skreddersyr girkassen for oppgaver innen distribusjon og anlegg. Egenskapene omfatter funksjoner som støtter sjåføren ved start og ved manøvrering på trange steder.


Langtransport og drivstofføkonomi

Inneholder intelligente funksjoner som reduserer drivstofforbruket til et minimum. Dette gjør programpakken spesielt egnet til langtransportoppgaver.


I-Shift-programvare – Langtransport og drivstofføkonomi med I-See I-Shift-programvare – Tungtransport
Langtransport og drivstofføkonomi med I-See

Her får du også I-See samt I-Cruise, med i pakken Langtransport og drivstofføkonomi. Slik kan du spare enda mer drivstoff.

Tungtrekkerprogram

Optimerer I-Shift for vogntog med høy totalvekt (over 85 tonn).

 Tungtrekkerprogram med I-See    
Tungtrekkerprogram med I-See
Her får du også I-See, inkludert I-Cruise, med i tungtrekkerprogrampakken slik at du kan spare enda mer drivstoff.

Se alt innholdet i pakken