Den nye Volvo Gold-kontrakten
- vi lover 100 % driftstid

Driftstid er helt avgjørende for alle transportselskaper. Derfor er Volvo bygget for å vare, slik at du slipper ubehagelige overraskelser på veien.

Med den nye Volvo Gold-kontrakten tar vi dette ett steg videre. Vi lover at lastebilen din alltid kommer til å være tilgjengelig når du trenger den.

Dette er mulig takket være nye Telematics Gateway (TGW) som gir verkstedet fjerntilgang til lastebilen.

TGW kommer også med den nye funksjonen VAS On Call.

Les historien bak 100 % driftstid

Ny Volvo Gold-kontrakt
Forebyggende vedlikehold
Reparasjoner
Ny serviceplanlegging
Online tjenester
Løfte om driftstid


Løfte om 100 % driftstid

Vårt løfte: 100 % driftstid

Den dyreste lastebilen er den som står stille. Vi lover deg en driftstid på 100 % med den nye Volvo Gold-kontrakten. Dette betyr at lastebilen din alltid vil være tilgjengelig når du trenger den. Hvis vi ikke klarer dette, for eksempel ved et havari, får du økonomisk kompensasjon.

Hvorfor Volvo våger å love dette – hva utviklerne sier om det

Online tjenester. Din trådløse mekaniker

Online tjenester
- trådløs mekaniker

Det er noen ting du ikke burde behøve å ordne på et verksted. Nå slipper du det. Med Online tjenester kan en servicemekaniker få fjerntilgang til lastebilen din og kalibrere visningen av drivstofforbruket, størrelsen på drivstofftanken (hvis du har montert ekstra tanker) og din foretrukne fartsgrense. Det er til og med mulig å aktivere lastindikatoren uten å være til stede. Det eneste du trenger å gjøre, er å ta en liten stopp i veikanten. Så rask service har du aldri opplevd før.

Ny serviceplanlegging

Ny serviceplanlegging
– ett skritt foran

Takket være Telematics Gateway har verkstedet tilgang til informasjon om motor, kjørelengde, drivstofforbruk, diagnostiske feilkoder, kjøreforhold og status for viktige komponenter (bremseklosser, clutch, batteri, lufttørker osv.). Dermed kan vi varsle deg i tide, før du risikerer uforutsett driftsstans. Men det viktigste av alt er at vi alltid står klare når du kommer inn på verkstedet. Slik at du er tilbake på veien før du aner det.

Nødknapp for Volvo Action Service

Trenger du hjelp? Bare trykk på knappen

Må du plutselig stoppe langt fra folk? Volvo Action Service er bare et tastetrykk unna. VAS On Call setter deg automatisk i kontakt med en konsulent som snakker norsk (lastebilen sjekker hvilket land fartsskriverkortet kommer fra). Når du har fått kontakt, får du rask og nøyaktig service siden de allerede kjenner til chassis-ID-en, hvor du befinner deg og mulige diagnostiske feilkoder.

Volvo verkstedskilt

1 100 verksteder
– klar til å hjelpe deg, uansett hvor du er

Som Volvo-kunde har du tilgang til vårt omfattende servicenettverk, der svært kompetente mekanikere står klare til å hjelpe deg. Bare i Europa har vi over 1 100 verksteder fordelt på hele kontinentet. Så selv om du er langt hjemmefra, er hjelpen aldri langt unna deg.

Finn det nærmeste verkstedet her