Volvo Dynamic Steering -
full kontroll uten belastning

Perfekt stabilitet ved høye hastigheter. Full kontroll ved lave hastigheter. Belastning på muskler reduseres dramatisk.

Volvo Dynamic Steering vil gi deg en helt ny kjøreopplevelse. Volvo FM følger dine intensjoner uten anstrengelser.

Her er alle fakta.


Stabilitet ved høye hastigheter

Ved høye hastigheter:
ikke la noe få deg ut av kurs

Det er ikke så enkelt å kjøre rett som man skulle tro. Faktum er at du ofte må kompensere for motstand fra hjulspor, hull i veien og veimarkeringer. Eller rette opp kursen etter å ha bremset på et underlag med ujevn friksjon. Eller hva med sidevinden som forstyrrer kjøringen?

Dette forandres totalt med Volvo Dynamic Steering. Du kan løsne grepet på rattet, konsentrere deg om trafikken og være sikker på at lastebilen ikke endrer kurs før du vil det.

Lavhastighetskontroll

Ved lave hastigheter: styr med én finger og spar rygg, nakke og skuldre

Det er her Volvo Dynamic Steering virkelig kommer til å forandre dagen din - og fremtiden din. Fordi du ikke lenger må belaste muskler for å manøvrere lastebilen ved lave hastigheter. Volvo Dynamic Steering gir deg all den styrekraften du trenger. Du kan bokstavelig talt styre lastebilen med bare én finger. Dette gir deg ikke bare full kontroll over kjøretøyet, men fjerner også belastning på nakke og skuldrer.

Utvikling av fingerlett styring – intervju med spesialister på Volvo Dynamic Steering

Ryggekontroll

Ved rygging:
full kontroll uten anstrengelse

Å rygge med fullastet lastebil er et av de mest utfordrende og krevende aspektene ved jobben. Særlig når du må konsentrere deg fullt og helt om omgivelsene. Slik er det ikke med Volvo Dynamic Steering. Nå kan du rygge med perfekt presisjon – nesten uten å anstrenge deg. Så snart du slipper rattet, vender det automatisk tilbake til utgangsposisjonen og reduserer dermed belastningen ytterligere.

Og én ting til: Skulle du trenge å rygge lange distanser, er kursstabiliteten så god at du kan rygge en lastebil og tilhenger mer enn hundre meter uten å komme ut av kurs.