Egenskaper til Volvo FM
Du vil glemme at det er en lastebil du kjører

Fjæringen i den nye Volvo FM har blitt fullstendig omarbeidet, og kjøreegenskapene er nå helt på høyde med de som kjennetegner nye Volvo FH. Spesielt er kursstabiliteten bedre, og føreren har merkbart bedre kontroll over styringen. Ettersom kjørestillingen er lavere kan det også føles som om Volvo FM følger veien bedre enn tidligere.

Innenfor geometri er det noen ganger de små endringene som betyr mest. Niklas Fröjd, spesialist på kjøretøydynamikk, begynner med et eksempel på dette – nemlig stabilisatorposisjonen.

«Når du svinger med en fullastet lastebil, fører det til at et stort dreiemoment overføres fra traileren til trekkvognrammen. Denne kraften kan forplante seg videre til akslingene og føre til feiljustering av hjulene. Dette er ubehagelig for sjåføren, som også er nødt til å kompensere for skjevhetene. Ved å plassere stabilisatoren nærmere svingskiven, ledes kraften direkte til bakken. Dette fører til en stor forbedring av svingstabiliteten til lastebilen.»

Alt er enten byttet ut, oppgradert eller forbedret

En ting fører til noe annet

Den nye plasseringen av stabilisatoren hindrer effektivt at krefter, som oppstår som følge av ujevn veibane, når frem til chassiset. Dette gjør selvsagt kjøreturen mer behagelig og fører til økt kursstabilitet. En ytterligere fordel gjelder måten lastebilen takler svinger på:

«Tenk deg at du kjører gjennom en rundkjøring – den krappe svingen gjør at førerhuset krenger. Men installasjonen av den nye stabilisatoren i den bakre fjæringen reduserer dette. Langt færre krefter overføres nå fra traileren til førerhuset.»

Vinklet til å rette seg opp

Geometriske endringer fører også til bedre kontroll over styringen. «Vi har nemlig vinklet fjæringssystemet litt,» sier Niklas Fröjd og illustrerer vinkelen med en liten håndbevegelse. «Dette er selvsagt ikke synlig, men tidligere var fjæringssystemet parallelt med bakken. Vinkelen fører til en liten kontrabevegelse når du snur og svinger.»

Dette hindrer ikke bare alle tilløp til overstyring – du kan også velge fil og plassering i veibanen og føle hvordan lastebilen retter seg etter det.

Volvo FM på bro

Hver minste detalj

I kombinasjon med ny og forbedret geometri er hele fjæringssystemet revidert og finjustert. Alt er enten byttet ut, oppgradert eller forbedret for å oppnå det vi ønsker – for eksempel stivheten i fjæringen og dempesystemer. Selv motorfjæringen er forbedret for å gi mindre vibrasjon. Mindre vibrasjon betyr mindre slit for sjåføren. Og en sjåfør som føler seg opplagt, er en tryggere sjåfør enn en som er sliten.

Testsituasjoner

Stefan Axelsson har hatt ansvaret med å overvåke og kontrollere det nye fjæringssystemet. Han er svært tilfreds med at han kan stole på lastebilen i krevende situasjoner der det er lite rom for feilmarginer. «Når du for eksempel møter et motgående kjøretøy på en landevei, vurderer du marginene i løpet av noen millisekunder. Det er nettopp i slike situasjoner du oppdager hvor god kontroll du har over styringen,» sier han.

Niklas Fröjd

Noen overraskelser?

Stefan Axelsson tenker seg om lenge før han svarer. «Egentlig ikke – jeg tror heller det er snakk om innsikt. Siden lastebilen har kjøreegenskapene til en småbil, er det overraskende hvor presist du kan kjøre den på en svingete vei. Du tør ganske enkelt ikke å presse andre lastebiler like hardt.»

Ekte saker

Niklas Fröjd mener dette har mye å gjøre med effektiviteten i det nye oppsettet. «Det er ingenting som forhindrer deg i å få en korrekt forståelse av veibanen, og geometrien gjør at lastebilen føles mer på plass. Siden hele kjøretøyet utgjør et dynamisk stabilt system av lastebil og trailer, er det også mer komfortabelt.» Han innrømmer at han er stolt, men først og fremst virker han personlig tilfreds. «Lastebilen gir deg det du ønsker – den byr på ekte kjøreglede.»

3
Kjøreegenskaper