100 % driftstid
– et løfte av gull

Noen løfter er enkle å holde. Andre kan tilsynelatende være for gode til å være sanne. Vi bestemte oss for å undersøke hvilken kategori Volvos nye løfte hører hjemme i. Vi tok kontakt med servicesjefen Christian Gustavsson og sjefen for transportløsninger, Jarkko Aine, for å finne svar. «Vi i Volvo gir aldri løfter vi ikke kan holde,» sier Jarkko Aine.

Ifølge Jarkko Aine er hemmeligheten «proaktivitet via tilkobling» – det er dette som gir den svenske lastebilprodusenten selvtillit nok til å tilby en ny Volvo Gold-kontrakt som lover brukeren 100 prosent driftstid. «Vi stoler fullt og helt på teknologien vår, vel vitende om at den ikke bare er grundig testet, men også støttet av et omfattende nettverk av verksteder rundt om i hele Europa,» sier Jarkko Aine.

Blir du stående i ro for lenge, tar Volvo regningen

«Det stemmer,» sier Christian Gustavsson, «det står svart på hvitt i kontrakten. Løftet om driftstid innebærer at vi skal få deg tilbake på veien uten forsinkelser i tilfelle havari. Hvis kundene ikke er på veien igjen til avtalt tid, vil Volvo kompensere dem. Men vi har så stor tro på produktene våre, at vi ikke regner med å betale så mye.

Telematics Gateway – holder løftene

Volvo FM er utstyrt med en avansert kommunikasjonsenhet som kalles Telematics Gateway, og som holder et våkent øye med de viktigste lastebilkomponentene til enhver tid. Den gir muligheten til å utføre vedlikehold basert på den reelle slitasjen i stedet for å følge en vedlikeholdsplan som gjør at lastebilen må tas av veien når det strengt tatt ikke er nødvendig. For eksempek kan lastebilen leveres til service når det ikke er behov for det. Når bremsepedalene eller andre viktige komponenter er i bedre stand enn forventet, kan verkstedet justere vedlikeholdsplanen. Dette er gunstig for lønnsomheten.

Trykk på en knapp, og Volvo svarer deg på ditt språk

Når vi hevder at selv en perfekt utformet lastebil som gjennomgår topp vedlikehold plutselig kan havarere, er Christian Gustavsson enig. «Det er svært usannsynlig, men vi er selvsagt forberedt på at det kan skje – så selv om lastebilen plutselig skulle bryte sammen, trenger ikke sjåføren gjøre det samme,» sier han. I tilfelle havari, trykker sjåføren ganske enkelt på VAS-knappen. Slik opprettes det direktekontakt med Volvo Action Service On Call, som er døgnåpen, hver dag hele året, og som har et nettverk bestående av over 1100 autoriserte verksteder over hele Europa. Sjåføren er tilkoblet en operatør som snakker hans eller hennes språk.


Løfte om 100 % driftstid – et gyllent løfte


En digital tekniker om bord

Vi er nysgjerrige på VAS-knappen, og spør Christian Gustavsson om hva som faktisk skjer når vi trykker på den. «Telematics Gateway sender feilkodene og lastebilens GPS-koordinater til Volvo Action Service. Servicesenteret kontakter så det nærmeste Volvo-verkstedet, slik at en kvalifisert tekniker raskt kan komme seg av gårde i et servicekjøretøy med de riktige verktøyene og delene. Målet er at lastebilen skal være tilbake på veien igjen så hurtig så mulig.

VAS-knappen kan selvsagt også brukes i andre situasjoner – for eksempel hvis det har vært innbrudd i lastebilen. Vi vil at sjåfører og transportører skal vite om at vi er der for dem,» avslutter Christian Gustavsson.

Regn ut hvor mye penger du sparer med 100 % driftstid

10
Driftstid