Volvo FMX

Volvo FMX, den moderne anleggsbilen, fullpakket med innovative løsninger og nyskapende funksjoner.

4×2, 4×4, 6×2, 6×4, 6×6, 8×2, 8×4 eller 8×6

D11 eller D13 (330 til 540 hk)

Chassis laget for røffe forhold

Den nye Volvo FMX er utviklet med ett formål – å være den beste og mest passende lastebilen for anleggsjobber. Derfor har vi laget chassis og fjæringssystem som virkelig kan håndtere med de røffe forholdene i grustaket. Dette er noen av høydepunktene.

Omtrentlige chassishøyder

  • Middels 900 mm
  • Høyt: 1000 mm
  • X-høy: 1200 mm
  • XX-høy: 1240 mm

Akselavstander

  • Trekkvogn: 3 000–4 100 mm
  • Jevnlastebil: 3 200–6 700 mm

Se alle spesifikasjonene for chassisetVolvo FMX luftfjæring bak

Luftfjæring bak

Den bakre luftfjæringen er spesielt utviklet for anleggskjøring. Den gjør det mulig å justere akseltrykkfordelingen. Den fører til minimalt med vibrasjoner i lastebilen og bidrar til høyere gjennomsnittshastighet uten risiko for lastebilen.

Les mer om luftfjæringen GRAS-G2.

Les historien om den nye luftfjæringen

Volvo FMX nye drevet foraksel

Allhjulsdrift

Hvis du vil være sikker på at du kommer deg ut av skitten, må du velge konfigurasjonen 4 x 4 eller 6 x 6. Sammen med 8x6-varianten med drivende foraksel som nå er et standardalternativ fra Volvo.

Den nye drivende forakselen har samme plassering som den ikke-drivende akselen, 100 mm lengre frem, noe som vil si at tilnærmingsvinkelen er meget praktisk og nyttig.

Les mer om allhjulsdrift og drevet foraksel.

Les historien om den nye drivende forakselen

Volvo FMX styrte multiaksler

Styrbare multiaksler

Har du behov for å transportere tunge laster på svingete veier? Da kan de styrbare multiakslene være løsningen. 8 x 4 tridem med enkel foraksel og styrbar multiaksel har en utrolig liten svingradius. 8 x 4 doble foraksler passer godt til påbygg med kran eller betongblander.

Les mer om styrbare multiaksler.

Produktsjef Peter Frleta om å spare tid og penger med Tridem

Fleksibel chassiskonstruksjon

Volvo FMX chassislayout for trekkvogn

Batterikasse (BBOX-L)
Flyttet 300 mm frem i forhold til tidligere versjoner. På trekkvogner gir dette 100–120 liter ekstra drivstoffkapasitet.

Batterikasse (BBOX-EF)
Plassering bak mellom rammevangene er tilvalg på trekkvogner.

AdBlue-tank
På trekkvogner kan en AdBlue-tank på 50 liter monteres oppå rammen bak førerhuset, noe som gir mer drivstoffkapasitet (ADTP-BC).

LUFTTØRKERMODUL (APM)
Lufttørkeren på trekkvogner er plassert mellom chassisrammene for å gi mer plass til chassismontert utstyr som drivstofftanker.


Volvo FMX solid chassislayout

Ledig plass på rammen
Chassispakkingen kan flyttes bakover for å lage plass til kranfester eller annet utstyr. (FAA10; ca. 500 mm), (FAA20; ca. 600 mm).

Hullrekke til påbygg på rammen
Den øvre hullrekken er beregnet på påbygg. Alle festene i den øvre hullrekken har en avsats og en forlenger på 8 mm. Det brukes ingen bolter i den øvre hullrekken.

Klargjøring for kran
Chassiset kan fabrikkleveres med festeplater for kran.

Luftfjæring bakaksel og kort bakre overheng
Det bakre overhenget kan forkortes takket være den nye forovermonterte krengningsstabilisatoren. Dette er en fordel ved vekselflakhåndtering og anleggskjøring og gjør det for eksempel lettere å tippe i asfaltutleggeren.