Volvo FMX

Volvo FMX, den moderne anleggsbilen, fullpakket med innovative løsninger og nyskapende funksjoner.

4 × 2, 4 × 4, 6 × 2, 6 × 4, 6 × 6, 8 × 2, 8 × 4, 8 × 6, 10 × 4 eller 10 × 6

D11 eller D13 (330 til 540 hk)

Chassis laget for røffe forhold

Volvo FMX er laget med ett formål – å være den beste anleggsbilen noensinne. Derfor har vi designet et chassis som virkelig kan håndtere de tøffeste arbeidsforholdene og de tyngste lastene, år etter år.

Men anleggsbiler handler ikke bare om tung last og ekstremt terreng. Derfor er Volvo FMX utstyrt med et stort utvalg smarte chassisfunksjoner som tridem, Automatic Traction Control og luftfjæring, som gir god drivstofføkonomi og utmerket kjørekomfort.

Omtrentlige chassishøyder

  • Middels 900 mm
  • Høyt: 1000 mm
  • X-høy: 1200 mm
  • XX-høy: 1240 mm

Akselavstander

  • Trekkvogn: 3 000–4 100 mm
  • Jevnlastebil: 3 200–6 700 mm

Se alle spesifikasjonene for chassisetVolvo FMX luftfjæring bak

Luftfjæring bak - nå også for allhjulsdrift

De fleste anleggsbiler kjører uten last store deler av tiden. Vanligvis er dette en humpete tur med masse vibrasjoner som sprer seg gjennom chassiset. Men ikke med luftfjæring. Den gir mykere og behageligere kjøring som sparer sjåføren, lastebilen og lasten for unødig slitasje. Den nye luftfjæringen vår er spesialutviklet for anleggsbiler, og er nå også tilgjengelig for kombinasjonene 4×4, 6×6, 8×6 og 10×6.

Les mer om luftfjæring til anleggsbiler.

Les historien om den nye luftfjæringen

Volvo FMX nye drevet foraksel

Foraksel med drift - men bare når du trenger den

Hvis du kjører i ekstremt terreng, behøver du sannsynligvis en foraksel med drift, eller allhjulsdrift. Automatic Traction Control (ATC) er en revolusjonerende, ny funksjon som automatisk aktiverer forakselen, men bare når den trengs. Dermed har du alltid trekkraften som skal til for å komme deg ut av gjørma. Men enda viktigere: Når den ikke trengs, sparer du opptil 2 % drivstoff sammenlignet med en foraksel som alltid er koblet til. ATC leveres som standard på kombinasjonene 4x4, 6x6, 8x6 og 10x6.

Les mer om Automatic Traction Control.

Les historien om den nye drivende forakselen

Tandem akselløft

NYHET! Tandem akselløft: hev drivakselen – få lavere drivstofforbruk

Nå kan du forvandle din 8x4 til en 6x2. Eller din 6x4 til en 4x2. Volvo FMX fås nå med tandemløft, en revolusjonerende funksjon som gjør det mulig å deaktivere og heve den bakerste drivakselen når du losser. Akkurat som en løpeaksel gir dette en mye mindre svingradius og det reduserer drivstofforbruket – med opptil 4 % når den lastes av.

Les mer om tandem akselløft

Økt forakseltrykk

Et ekstra tonn eller to på forakslene. I hver syklus.

Hvis du vil være produktiv, er det få ting som er like viktige som lastekapasitet: Hvert ekstra tonn du kan frakte gir utsalg i bedre fortjenestemargin. Dette gjelder spesielt hvis du arbeider i avsperrede områder, der du kan laste bilen maksimalt. Vi har nå økt lastekapasiteten på forhjulsopphenget fra 18 til 20 tonn for doble foraksler. Og forakselen med drift tåler nå last på opptil 10 tonn.

Volvo FMX styrte multiaksler

Tridem - krappere svinger, bedre drivstofføkonomi

Sammenlignet med doble foraksler, som er vanlige på anleggsbiler, gir tridem-boggien lastebilen betraktelig mindre svingradius. Velg mellom en løper- og en pusheraksel (eller få begge deler på en 8x2). Begge styres hydraulisk og kan heves når du kjører uten last. Dermed sparer du drivstoff og unngå unødig dekkslitasje. Tridem-boggien er godkjent for en last på opptil 36 tonn, noe som gir en samlet vogntogvekt på opptil 56 tonn på en 10x4.

Les mer om fordelene ved tridem

Produktsjef Peter Frleta om å spare tid og penger med Tridem

Volvo FMX med 5 aksler

Fem aksler rett fra fabrikken - uten ettermontering

Vi tilbyr lastebiler med fem aksler rett fra fabrikken. Dette gir store fordeler sammenlignet med en ettermontert aksel. Du får lastebilen med full godkjennelse av kjøretøytype. Du får den raskere og slipper kostbar ombygging. I tillegg får du full garanti og full service fra Volvo underveis, noe som gir lavere driftskostnader på lang sikt. Velg mellom en 10×4 og en 10×6 (med foraksel med drift).

Les mer om lastebilen med fem aksler

EBS for trommelbremser

EBS - også til trommelbremser

Med de nyeste tilleggene i bremseutvalget vårt kan du velge trommelbremser og likevel få bremser av høyeste kvalitet. Elektronisk styrte bremser (EBS) gir en rekke store fordeler sammenlignet med et vanlig system og sørger for langt bedre respons, ytelse og bremsefølelse. I tillegg får du tilgang til mange nyttige funksjoner som for eksempel Brake Blending (der tilleggsbremsene hjelper driftsbremsene), bakkestartassistent og Launch Control (der bremsen samarbeider med I-Shift). EBS er tilgjengelig for et bredt utvalg akselkombinasjoner og chassishøyder.

Fleksibel chassiskonstruksjon

Volvo FMX chassislayout for trekkvogn

Batterikasse (BBOX-L)
Flyttet 300 mm frem i forhold til tidligere versjoner. På trekkvogner gir dette 100–120 liter ekstra drivstoffkapasitet.

Batterikasse (BBOX-EF)
Plassering bak mellom rammevangene er tilvalg på trekkvogner.

AdBlue-tank
På trekkvogner kan en AdBlue-tank på 50 liter monteres oppå rammen bak førerhuset, noe som gir mer drivstoffkapasitet (ADTP-BC).

LUFTTØRKERMODUL (APM)
Lufttørkeren på trekkvogner er plassert mellom chassisrammene for å gi mer plass til chassismontert utstyr som drivstofftanker.


Volvo FMX solid chassislayout

Ledig plass på rammen
Chassispakkingen kan flyttes bakover for å lage plass til kranfester eller annet utstyr. (FAA10; ca. 500 mm), (FAA20; ca. 600 mm).

Hullrekke til påbygg på rammen
Den øvre hullrekken er beregnet på påbygg. Alle festene i den øvre hullrekken har en avsats og en forlenger på 8 mm. Det brukes ingen bolter i den øvre hullrekken.

Klargjøring for kran
Chassiset kan fabrikkleveres med festeplater for kran.

Luftfjæring bakaksel og kort bakre overheng
Det bakre overhenget kan forkortes takket være den nye forovermonterte krengningsstabilisatoren. Dette er en fordel ved vekselflakhåndtering og anleggskjøring og gjør det for eksempel lettere å tippe i asfaltutleggeren.