Volvo FMX

Volvo FMX, den moderne anleggsbilen, fullpakket med innovative løsninger og nyskapende funksjoner.

4×2, 4×4, 6×2, 6×4, 6×6, 8×2, 8×4 eller 8×6

D11 eller D13 (330 til 540 hk)
Sjåførassistentsystem for Volvo FMX

Selv en erfaren sjåfør kan trenge litt hjelp på veien

Ved kjøring på anleggsoppdrag blir det ofte kjøring i både grustak og på offentlige veier. På offentlige veier kan det ofte være vanskelig å samhandle med andre trafikanter. Grustaket har for eksempel sine egne utfordringer - så hva med litt hjelp fra sjåførassistentsystemene?


Vogntogbrems

I visse situasjoner, som når du svinger eller kjører nedoverbakke på glatt føre, kan du risikere at tilhengeren tar igjen lastebilen og sakser seg - noe som kan være svært farlig. Vogntogbremsen er en ny Volvo-funksjon som er laget for å hindre dette. Ved å pumpebremse tilhengeren holdes hele vogntoget rett, og faren reduseres. Systemet kan automatisk aktiveres i farlige situasjoner ved hastigheter opptil 50 km/t.

Nødbremselys

Hvis du bråbremser, blinker bremselyset raskt for å varsle bilene bak deg. Dette er en enkel måte å unngå påkjørsler bakfra, som kan føre til kjedekollisjoner og forårsake dødelige skader.

Adaptiv fartsholder med frontkollisjonsadvarsel

Nå er det enda enklere å følge trafikkflyten. Den radarbaserte adaptive fartsholderen (ACC) holder trygg avstand til kjøretøyet foran ved å styre gassen og tilgjengelige bremser. Hvis det er risiko for sammenstøt, projiseres det varsellys i frontruten.

Feltskifteassistent

Blindsonen på passasjersiden er stor nok til å skjule andre trafikanter. Feltskifteassistenten har en radar som sjekker dette området når du slår på blinklyset. Hvis området ikke er tomt, blir du advart av en lyd og et blinkende ikon i speilet.

ESP (elektronisk stabilitetsprogram)

ESP (Electronic Stability Program) bruker bremsene individuelt for hvert hjul. Dette gir bedre stabilitet for hele vogntogkombinasjonen og reduserer risikoen for at den sakser seg, velter eller svinger ut. ESP er tilgjengelig for både trekkvogner og jevnlastbiler.


I-Shift-programvare: Bedre ytelse – dårlige veier

Bedre ytelse – dårlige veier

Dette er en svært nyttig programvare for I-Shift. Den justerer girskiftene og hjelper til ved start og kjøring på dårlige veier og i kupert terreng.

Du ser den fullstendige listen over I-Shift-programmene her.