Volvo FMX

Volvo FMX, den moderne anleggsbilen, fullpakket med innovative løsninger og nyskapende funksjoner.

4 × 2, 4 × 4, 6 × 2, 6 × 4, 6 × 6, 8 × 2, 8 × 4, 8 × 6, 10 × 4 eller 10 × 6

D11 eller D13 (330 til 540 hk)
Volvo FMX front

Hvordan kan en støtfanger påvirke driftstiden?

På smale, mørke strekninger i gruver eller grustak er det fort gjort å komme borti noe og gjøre skade på lastebilen. Frontlyktene må derfor beskyttes. Ingenting må ikke skade oljepannen. Støtfangerne må tåle tøff behandling. Hvis noe skulle skje, bør det ikke alltid være nødvendig å oppsøke et verksted. Bare kjør videre som om ingenting har skjedd. Det er driftstiden som teller.

Les historien om den forbedrede arbeidsplassen

Volvos designsjef for eksteriør avslører hvorfor den ser ut som den gjør


The sturdy bumper

Den robuste støtfangeren

Den er laget av stål, er i tre deler, og festene er godt synlige og enkle å løsne. Dette gjør det enkelt å bytte ut deler som er skadet. Hvis du skulle kjøre inn i en haug med steiner, spiller det ingen rolle. Kanskje ser du ikke engang noen skader på støtfangeren. Dette er fordi stålstøtfangeren også er dekket av et tjukt lag med polypropylen, som går tilbake til sin opprinnelige form hvis det blir skadet.

Volvo FMX fremre underkjøringsbeskyttelse

Beskyttende underkjøringsbeskyttelse foran

Hele den lavere fronten er konstruert som en boks. Alle delene interagerer, noe som gjør at konstruksjonen er robust, men samtidig elastisk, i tilfelle kollisjon med en annen bil. Vi har mishandlet denne lastebilen i testene våre mer enn du noen gang kommer til å gjøre. Og vi er overbevist om at den har bransjens mest robuste front.

Volvo FMX beskyttelsesplate

Beskyttelsesplaten

Denne beskyttelsesplaten under motoren lever virkelig opp til navnet sitt. Den er 3 mm tjukk, og i tillegg til å beskytte motoren, beskytter den også slanger og kjøler. Alt som er ømtålig for terrengkjøring, beskyttes – også under rygging.

Beskyttelsesplaten har også en annen fordel: Hvis du kjører under svært støvete betingelser, reduserer platen støvvirvelen under lastebilen.