Volvo FMX

Volvo FMX, den moderne anleggsbilen, fullpakket med innovative løsninger og nyskapende funksjoner.

4 × 2, 4 × 4, 6 × 2, 6 × 4, 6 × 6, 8 × 2, 8 × 4, 8 × 6, 10 × 4 eller 10 × 6

D11 eller D13 (330 til 540 hk)

En strømlinjeformet magelinje
- iallfall har lastebilen det

Luftfjæring har mange fordeler sammenlignet med tradisjonell bladfjæring. Det gir behageligere kjøring, uansett veiforhold, og sparer lastebilen, lasten og ikke minst sjåføren for ekstra slitasje. Vi tilbyr en luftfjæring bak som er spesialutviklet for anleggsbiler, med høy bakkeklaring (minst 300 mm), og som er robust nok til å takle røft terreng.

Det er nå også tilgjengelig for lastebiler med en foraksel med drift (4×4, 6×6, 8×6 og 10×6), for de aller hardeste kjøreforholdene.

Se hva den spesialutformede luftfjæringen er lagd for


Luftfjæring GRAS-G2 med høy bakkeklaring


Optimalisert trykk på bakakselen

Bedre trekkraft og høyere gjennnomsnittsfart

Optimalisert trykk på bakakselen på alle aksler gir bedre veigreip, takket være luftfjæringen. Sjåføren kan justere akseltrykkfordelingen for å få bedre veigrep ved behov. Luftfjæring gir mindre vibrasjon i lastebilen og du vil få bedre kjørekomfort, særlig ved kjøring uten last. Dette vil også bidra til en høyere gjennomsnittshastighet.

For foraksel med drift

Til den tøffeste kjøringen

Helt til nylig måtte du vanligvis velge bladfjæring dersom du skulle kjøre i virkelig ulendt terreng. Men det er det slutt på nå. Den nye luftfjæringen vår er nå også tilgjengelig for kombinasjoner med allhjulsdrift (4x4 og 6x6) samt for lastebiler med en foraksel med drift (8x6 og 10x6).

Stabilisatorer i midten av boggien.

Stabilisatorer i midten av boggien

Plasseringen av krengningsstabilisatoren reduserer vridningskreftene på chassiset og gir bedre rulle- og tippestabilitet. Det bidrar også til høy bakkeklaring.

Luftbelger over akselen

Luftbelger montert over akselen

Luftbelgene er bedre beskyttet, og den nye plasseringen bidrar til den høye bakkeklaringen. Det samme gjelder for alle de andre delene.

Luftfjæring i de bakre dekkene

Luftfjæring

Luftfjæringen gir enestående kjørekomfort og gjør det mulig å variere bakkeklaringen. Ingen deler av fjæringen stikker ut fra de bakre dekkene (med 315/80R22,5-dekk). Dette gjør det enklere å tilpasse chassiset til for eksempel tippbiler og asfaltleggere.

Tilgjengelige kombinasjoner

Type Aksler Aksel-/boggitrykk Reduksjon Løpe- og pusheraksel
Enkelaksel
RAD-G2 4×2, 4×4 13 t Enkelutveksling/navreduksjon
Tandem
RADD-G2 6×4, 6×6, 8×4, 8×6 21/23/26 t Enkelutveksling/navreduksjon
Tridem
RADDT-G2 8×4, 10×4, 10×6 27/33/36 t Enkelutveksling/navreduksjon Løpeaksel (styrt)