Pilotul automat

Permiteţi-ne să vă prezentăm ACC (Adaptive Cruise Control - sistemul automat de control al regimului de croazieră), unul din cele mai moderne dintre noile noastre sisteme de bord, conceput pentru a reduce factorii de stres şi pentru creşterea confortului dvs. în calitate de şofer, prin utilizarea unor noi sisteme electronice inteligente.

Sistemul ACC dispune de senzori care determină dacă v-aţi apropiat prea mult de vehiculul din faţă. Viteza vehiculului este reglată în funcţie de partenerul de trafic din faţă prin diminuarea alimentării cu carburant şi prin activarea retarderului şi a frânei de motor. În cazul în care retarderul şi frâna de motor nu pot asigura o frânare suficient de mare pentru a preveni o apropiere prea rapidă a autocamionului de vehiculul din faţă, se emite un semnal de avertizare pentru şofer, care îi permite acestuia să acţioneze el însuşi sistemul de frânare. Prin aceasta se reduce riscul anumitor accidente datorate acestei cauze.

Mai există de asemenea şi funcţia de ajutor la pornirea în pantă, care îi permite şoferului să menţină presiunea de frânare în timp ce îşi deplasează piciorul de pe pedala de frână pe cea de acceleraţie la pornirea de pe loc în pantă. Acesta nu numai că este comod şi relaxant, dar creşte de asemenea şi siguranţa.

Sistemul ACC s-a dovedit a fi deosebit de util în cursele lungi, care implică deplasarea în special pe şosele principale şi pe autostrăzi, şi bineînţeles, numeroşi factori de stres. Sistemul ACC este de asemenea primul pas făcut în dezvoltarea conceptului pe care noi, cei de la Volvo Trucks, îl numim "Păstrarea unui interval de siguranţă". În prezent se fac deja progrese şi în paşii următori.