Pentru a vă feri de pericole

Cel mai bun accident este, desigur, acela care nu s-a produs.

Acesta este motivul pentru care facem eforturi deosebite pentru a ne asigura că şoferul fiecărui camion se află în cea mai bună poziţie posibilă pentru evitarea accidentelor şi pentru a conduce fără a ajunge în situaţii care pot să devină periculoase.

Cheia acestui deziderat este preocuparea pentru sănătatea şoferilor, nu numai în situaţiile de urgenţă, ci şi pe parcursul fiecărui moment cât aceştia se află în autocamion. Cercetările au relevat faptul că erorile umane reprezintă un factor care este implicat în producerea a aproximativ 90% din totalul accidentelor de circulaţie. Condiţiile de trafic sunt implicate în producerea a 30% dintre accidente, iar defecţiunile autovehiculelor în aproximativ 10%. În realitate, cele mai multe dintre accidente se datorează unui cumul de mai mulţi factori.

La Volvo, noi ne-am implicat într-o activitate permanentă de cercetare, cu scopul de a înţelege cât mai bine fiecare dintre aceşti factori, reuşind astfel să construim în continuare camioane care să vă ferească de pericole. 

Folosiţi meniul din partea dreaptă pentru a vedea o serie de caracteristici ale camioanelor, concepute special în scopul prevenirii accidentelor.