Protejarea celorlalţi participanţi la trafic

Diferenţele de înălţimea dintre camioane şi autoturisme au constituit întotdeauna o problemă de siguranţă în trafic, mai ales în cazul în cazul producerii unei tamponări frontale.

Acum, ne face plăcere să putem oferi o soluţie sub forma sistemului Volvo de bare antiîmpănare frontală (FUPS), care este o dotare standard pentru modelele Volvo FH şi Volvo FM.

Sistemul FUPS previne intrarea autoturismelor sub partea din faţă a camionului în cazul unei coliziuni frontale, reducând astfel riscul de vătămare corporală gravă a pasagerilor autoturismului şi mărind astfel şansele de supravieţuire ale acestora. 

Bara de protecţie împotriva pătrunderii sub camion are rolul unui strat absorbant de încreţire cu o adâncime de 200 mm, care reduce în mod considerabil gradul de penetrare în habitaclul autoturismului. Cu bara de protecţie a camionului situată la acelaşi nivel cu cea a unui autoturism obişnuit, zona de deformare a autoturismului este utilizată în mod optim.

Sistemul FUPS este complet integrat în structura cabinei modelelor din seriile FH şi FM, fără să adauge o greutate suplimentară.