Siguranţa în impactul frontal

Fiind primul producător de autocamioane de putere din lume, Volvo a introdus airbagul pentru şofer în anul 1994.
Airbag-ul este o pernă umplută cu gaz care se umflă instantaneu, ieşind din lăcaşul său din volan, în cazul unei tamponări frontale, protejând astfel şoferul împotriva forţelor produse în urma unei coliziunii din faţă.

Airbag-ul nostru este proiectat să reducă vătămările corporale prin protejarea capului şi toracelui şoferului împotriva impactului cu volanul, cu bordul, sau cu partea de sus a parbrizului. El se umflă numai în cazul unor coliziuni frontale puternice, atunci când şoferul, care este prins în centură, necesită o protecţie suplimentară pentru partea superioară a corpului său.

 El funcţionează în felul următor: Senzorii plasaţi în caroseria vehiculului reacţionează la anumite tipuri de impacturi frontale şi declanşează sistemul de umflare al airbag-ului. Sistemul de umflare a airbag-ului trimite instantaneu în pernă un jet puternic de azot cald, umflând-o într-o fracţiune de secundă. Perna amortizează şocul la nivelul capului şi părţii superioare a corpului şoferului. După aproximativ o secundă, gazul se împrăştie rapid printr-un număr de mici orificii de pe suprafaţa pernei pentru a elibera locul.
 
Observaţie: Pentru ca airbag-ul să funcţioneze eficient, este esenţial ca dvs. să aveţi în permanenţă centura de siguranţă pusă. Airbag-ul este conceput să funcţioneze împreună cu centura de siguranţă, nu s-o înlocuiască.