Autocamioane cu propulsie hibridă

Volvo Trucks are o experienţă de peste 20 de ani în tehnologia autocamioanelor cu propulsie hibridă. Prima soluţie de propulsie hibridă pentru vehicule de mare tonaj a fost prezentată încă din 1985. De atunci, Volvo este lider al dezvoltării în acest domeniu şi mai multe autocamioane Volvo FE cu propulsie hibridă sunt folosite pentru colectarea deşeurilor, atât în Suedia, cât şi în Marea Britanie.

Mai puţine noxe şi mai puţin zgomot
Lanţul cinematic al modelelor Volvo Trucks cu propulsie hibridă este format dintr-un motor diesel de 7 litri extrem de eficient şi un motor electric puternic, care funcţionează şi ca alternator. În modul motor electric autocamionul nu emite niciun fel de noxe şi este extrem de silenţios. Cel mai nou model economiseşte cu până la 20% mai mult combustibil comparativ cu un autocamion diesel destinat activităţilor de distribuţie.

Motorul diesel actual al modelului hibrid poate funcţiona şi cu biocombustibil regenerabil. Acest lucru permite desfăşurarea activităţilor de transport fără emisii de bioxid de carbon şi creează premisele unor activităţi de transport durabile.