Consilierul personal pe probleme de combustibil cu numai 20 € pe lună – acesta este serviciul Consiliere combustibil

Numeroşi operatori de transport înregistrează reduceri semnificative ale consumului de combustibil datorită cursurilor de instruire pentru şoferi, dar se confruntă cu dificultatea de a susţine financiar aceste cursuri. Pentru a înregistra o reducere a consumului de combustibil lună de lună, este necesar un feedback şi o instruire continuă. Acest lucru a necesitat o investiţie mare până acum. Serviciul de Consiliere combustibil este un serviciu nou, pe bază de abonament, care îmbină cele mai recente resurse cu accesul la un consilier pe probleme de combustibil. Aceasta înseamnă că operatorii îşi pot permite o instruire periodică cu privire la consumul de combustibil pentru numărul exact de vehicule pe care îl doresc, susţinând reducerea consumului de combustibil aferent acestora pe o perioadă nelimitată.

Economisiţi până la 5%

„Combinaţia între Dynafleet şi un consilier specializat pe probleme de combustibil de la Volvo este perfectă.”
„Ne permite să ne concentrăm eforturile acolo unde este necesar, pentru a obţine rezultate optime.” Am constatat că având o persoană dedicată în echipă, care să se ocupe de acest lucru asigură cea mai bună monitorizare ulterioară a şoferilor şi cele mai bune rezultate. Credem că putem obţine avantaje economice şi ecologice excelente cu serviciul Consiliere combustibil.’’

Gitle Sande este Director Executiv la Magnus Nistad Transport din Norvegia, unul dintre primii clienţi care a utilizat serviciul Consiliere combustibil.

MOD DE FUNCŢIONARE
De îndată ce şoferii şi-au însuşit tehnicile necesare pentru reducerea consumului de combustibil, elementul cheie pentru economiile pe termen lung este reprezentat de monitorizarea ulterioară sistematică. Aici intervine serviciul Consiliere combustibil, cu o analiză personală, sub forma unui raport, pentru fiecare vehicul care beneficiază de abonament. Pentru ca acesta să funcţioneze, operatorul trebuie să desemneze un reprezentant: cineva care să poată analiza rapoartele din Consiliere combustibil şi care să transmită feedback-ul către şoferii corespunzători. În cazul în care operatorul întâmpină probleme pe parcurs, acelaşi expert Volvo care a redactat rapoartele poate fi contactat pentru asistenţă suplimentară.

Serviciul Consiliere combustibil

FUNCŢIONALITĂŢI INCLUSE
Noul serviciu este format din trei părţi: Instruirea privind combustibilul, Instrumentele pentru managementul combustibilului şi Asistenţa pentru managementul combustibilului. Bineînţeles, Dynafleet Fuel & Environment este o condiţie prealabilă pentru colectarea iniţială a datelor.

Fiecare picătură contează

INSTRUIREA PRIVIND COMBUSTIBILUL – ŞOFERUL CARE DETERMINĂ ECONOMII DURABILE
Analiza continuă a performanţelor fiecărui şofer reprezintă elementul de bază al serviciului. Prin monitorizarea ulterioară a tehnicilor de condus, precum adaptarea vitezei, utilizarea motorului şi a treptelor de viteză sau rularea la ralanti, se pot stabili repere şi se poate asigura progresul. În fiecare lună, se oferă consiliere profesionistă sub formă de rapoarte electronice privind măsurile pe care trebuie să le adopte fiecare şofer. În acest fel, aptitudinile de reducere a consumului de combustibil sunt însuşite şi susţinute sistematic, asigurând economiile de combustibil ale operatorului. Pentru chestiuni urgente, consilierul pe probleme de combustibil poate trimite în orice moment un mesaj de alertă către reprezentantul clientului.

Analiza Consiliere combustibil

Veţi primi prezentări generale ale flotei şi grupului, precum şi detalii despre performanţa fiecărui şofer. Pe lângă identificarea domeniilor ce necesită îmbunătăţiri, instructorul dumneavoastră privind utilizarea combustibilului vă va răspunde întotdeauna la întrebările legate de reducerea consumului.


INSTRUMENTE ŞI ASISTENŢĂ PENTRU REPREZENTANTUL CLIENTULUI
Instrumentele pentru managementul combustibilului reprezintă primul forum de asistenţă şi consiliere pentru reprezentantul clientului. Acestea conţin ghiduri privind modalitatea de motivare a şoferilor şi de lucru cu aceştia şi privind modul de stabilire şi atingere a obiectivelor. Includ, de asemenea, modele şi instrumente care ajută la vizualizarea rezultatelor pentru toate persoanele implicate. Şi, pe măsură ce cercetările dezvăluie idei noi de reducere a consumului de combustibil, acestea sunt partajate în cadrul instrumentelor.

Dacă reprezentantul clientului are nevoie de asistenţă suplimentară, Asistenţa privind managementul combustibilului poate oferi mai multe explicaţii şi răspunsuri la anumite întrebări. În acest caz, poate fi deosebit de util să discutaţi cu acelaşi expert Volvo care a analizat performanţa utilizării combustibilului şi care a oferit consilierea.