Cu pachetul aerodinamic, operatorii eficienţi economisesc până la 10 procente de combustibil

Chiar şi fără deflectoarele de aer, autocamioanele Volvo sunt renumite pentru aerodinamica de top. Realitatea este că cele mai multe autocamioane Volvo sunt vândute cu deflectoare de aer montate încă din fabrică, pentru a reduce rezistenţa la vânt a autocamionului - şi costurile aferente combustibilului pentru operator. Cu pachetul aerodinamic complet, această economie de combustibil poate ajunge până la 10 procente.

every drop counts

LA CE SE REFERĂ TURBULENŢELE?
Chiar şi în condiţii meteo perfect calme, un autocamion care rulează pe şosea la 80 km/h creează propriul vânt din faţă. Cabina însăşi are un profil aerodinamic deosebit, dar, în funcţie de tipul şi dimensiunea remorcii sau a caroseriei la care este ataşată, un procent ridicat de turbulenţe poate fi generat pe măsură ce aerul părăseşte cabina şi întâlneşte remorca. Prin optimizarea fluxului de aer în aceste zone, deflectoarele pot elimina o mare parte din efectul turbulenţelor, permiţând autocamioanelor să străpungă vântul cu rezistenţă minimă.

Pachetul aerodinamic este alcătuit din trei tipuri diferite de deflectoare: deflector de plafon, deflectoare laterale şi fuste şasiu. Testele au arătat că deflectoarele de pe plafonul şi lateralele cabinei singure pot aduce doar ele singure o economie de combustibil de până la 10 procente. Împreună cu fustele de şasiu, aceleaşi teste indică o potenţială economie de combustibil de aproape 11 procente.

CÂT DE EFICIENTĂ ESTE FLOTA DUMNEAVOASTRĂ?
Cei mai mulţi operatori de transport care utilizează autocamioane Volvo au descoperit deja cel puţin câteva dintre beneficiile deflectoarelor de aer. Pachetul aerodinamic complet este disponibil acum pentru autocamioanele Volvo cu o selecţie şi mai mare de ampatamente. Deflectoarele de plafon pot fi fixe sau reglabile, în funcţie de înălţimea vehiculului, înălţimea şasiului şi dimensiunile anvelopelor.

Mai mult, testele au arătat că, atunci când un deflector de plafon este montat cu 5 cm mai jos sau cu 10 cm mai sus decât trebuie, potenţialul de economisire este redus cu 1 procent - un motiv bun pentru a le monta din fabrică încă de la început.
Every Drop Counts 
every drop counts

PACHETUL AERODINAMIC - UN PACHET COMPLET
Deflectoarele de aer de pe plafon şi părţile laterale sunt configurate individual pentru fiecare cabină şi sunt disponibile pentru întreaga gamă.

Fustele de şasiu aerodinamice - reducând şi mai mult rezistenţa la înaintare - sunt disponibile pentru următoarele ampatamente:

  • AUTOTRACTOR 4X2, RAD-A4, WB3700 ŞI WB3800
  • AUTOTRACTOR 6X2, RADT-A8, WB3400 ŞI WB3700
  • AUTOTRACTOR 6X4, RADD-A8, WB3400