Hybrid

Vă prezentăm cel mai puternic şi mai silenţios autocamion cu propulsie hibridă

Primul autocamion de mare tonaj, cu propulsie hibridă, dispune de un motor electric şi unul diesel, cuplate în paralel, care permit reducerea cu până la 30 de procente a consumului de combustibil şi a emisiilor de CO2, în cadrul activităţii de colectare a deşeurilor din mediul urban. Iar acesta nu este singurul avantaj. Motorul electric înlocuieşte motorul diesel la pornirea de pe loc şi la viteze mici şi îmbunătăţeşte acceleraţia – asigurând astfel reducerea nivelului de zgomot.

LANSAT DEJA PE ANUMITE PIEŢE
Începând din 2008 au fost efectuate teste rutiere în Franţa, Regatul Unit şi Olanda. Primele 100 de autocamioane de mare tonaj, cu propulsie hibridă, sunt destinate următoarelor pieţe: Suedia, Norvegia, Finlanda, Danemarca, Marea Britanie, Franţa, Germania, Austria, Elveţia, Italia, Olanda, Belgia şi Luxemburg.

26 DE TONE, ÎNTR-O LINIŞTE PERFECTĂ
Activităţile de distribuţie şi de colectare a deşeurilor în mediul urban au cel mai mult de câştigat. Tehnologia cu propulsie electrică poate asigura cea mai mare reducere a consumului de combustibil în cazul acestor activităţi, care implică porniri şi opriri frecvente şi deplasarea cu viteză redusă. Pentru reducerea consumului de combustibil sunt folosite chiar şi spoilerele aerodinamice.
“Feedback-ul de la şoferii noştri de teste confirmă potrivirea perfectă între tehnologia cu propulsie hibridă şi condusul în oraş: Volvo FE cu propulsie hibridă este rapid şi silenţios în oraş – un bonus neaşteptat la reducerea atât de semnificativă a consumului de combustibil şi a emisiilor de CO2.’’
Lars Mårtensson, director pe probleme ecologice, Volvo Trucks

every drop counts
Hybrid engine 
Sistemul de propulsie electrică este în acelaşi timp demaror, motor electric şi generator.
TEHNOLOGIE INTELIGENTĂ
Motorul electric sau sistemul de propulsie electrică este montat între motorul diesel de 7 litri şi transmisia automatizată I-Shift. Astfel, motorul diesel poate porni oricând după ce puternicul motor electric a accelerat vehiculul, iar cele două vor continua să funcţioneze în paralel. Cu ajutorul alternatorului, energia recuperată la frânare este utilizată pentru acţionarea motorului electric şi pentru încărcarea acumulatorilor litiu-ion – astfel, nu mai este necesară încărcarea suplimentară a acestora.

REDUCEREA EMISIILOR DE CO2, A CONSUMULUI DE COMBUSTIBIL ŞI A ZGOMOTULUI DIN ORAŞ
Comparativ cu un autocamion diesel obişnuit, consumul de combustibil poate fi redus cu până la 20 de procente în activitatea de distribuţie. În cazul autocamioanelor pentru colectarea deşeurilor, reducerea consumului de combustibil poate fi de la 20 până la 30 de procente, dacă se foloseşte un compactor electric, în locul celui acţionat de lanţul cinematic al vehiculului. Emisiile de CO2 pot fi reduse şi ele cu până la 30 de procente. În timpul accelerării la pornirea de pe loc, nivelul de zgomot al vehiculul poate fi redus la jumătate.