I-See reduce consumul de combustibil

I-See este o bancă de economii de combustibil

De la lansarea sa iniţială, I-See a făcut încă un pas înainte în demersul întreprins pentru reducerea consumului de combustibil. Continuă să utilizeze informaţii despre topografia drumurilor pentru a optimiza eficienţa consumului de combustibil, însă stochează şi preia acum datele preţioase în propriul spaţiu de stocare în Cloud. Iar baza de date I-See va dispune în curând de toate statisticile necesare unui autocamion deoarece va fi partajată şi dezvoltată de fiecare vehicul echipat cu I-See.

Economisiţi până la 5%

PANTE LINE ŞI DEALURI ÎNALTE
Informaţiile despre înclinarea drumului sunt utilizate de I-See pentru a gestiona turaţia şi treptele de viteză ale autocamionului în modul cel mai eficient din punct de vedere al consumului de combustibil. Se profită, astfel, de energia cinetică şi consumul de combustibil se reduce cu până la 5% atunci când funcţia este activată. Cele mai mari economii de combustibil sunt realizate pe pante line, dar I-See reduce consumul pe toate tipurile de drumuri. Pe un deal tipic, acest lucru se realizează în 6 faze diferite:

începe prin a prinde viteză pentru a urca cât de mult posibil în cea mai mare treaptă de viteză. Atunci când autocamionul se apropie de vârful rampei, se evită schimbarea într-o treaptă inferioară, folosindu-se energia cinetică pentru a traversa dealul. De îndată ce se ajunge în vârful dealului, se reduce puţin viteza înainte de coborâre. Apoi autocamionul începe să ruleze liber coborând dealul în poziţie neutră. După aceea, începe să utilizeze frâna de motor pentru a limita viteza. Iar la baza dealului, autocamionul rulează liber din nou în poziţie neutră pentru a prinde viteză pentru următoarea urcare.

BANCA DE DATE
Pentru a menţine vehiculul pregătit pentru următoarele dealuri, I-See utilizează tehnologia GPRS/3G ca să descarce datele necesare pentru dealurile imediat următoare în direcţia de rulare. Dacă autocamionul se apropie de un deal care nu se află încă în baza de date, va înregistra şi va salva datele necesare în memoria sa de lucru. Informaţiile sunt apoi încărcate în mod automat în baza de date I-See astfel încât să fie disponibile pentru următorul utilizator I-See. În acest fel, fiecare autocamion poate obţine economii maxime de combustibil încă de la prima activitate într-o anumită zonă.

Fiecare picătură contează

3.500 DE DEALURI MEMORATE
Chiar şi fără o cartelă SIM activă, I-See poate reduce consumul de combustibil în mod identic pentru toate dealurile stocate în memoria sa de lucru. Şi, pe măsură ce memorează 3.500 de dealuri pe baza economiilor de combustibil şi a frecvenţei de rulare, majoritatea autocamioanelor ce parcurg trasee regulate pot obţine economii maxime de combustibil de îndată ce se finalizează câte o cursă nouă.

TEHNOLOGII DE COMUNICAŢII
I-See poate optimiza eficienţa de utilizare a combustibilului lucrând în mod coroborat cu transmisia I-Shift şi cu motorul. Platforma de comunicaţii a autocamionului, poarta telematică, are rolul de a transmite datele despre înclinaţia drumurilor de la autocamion la baza de date I-See. Anders Eriksson, dezvoltatorul I-See de la Volvo Trucks, explică: „Datorită faptului că deţine informaţiile despre înclinaţia drumului, poate comanda motorului şi transmisiei I-Shift cum să funcţioneze pentru a profita la maxim de energia cinetică. Astfel, I-See imită maniera de condus a unui şofer bun. Totuşi, nici chiar cel mai bun şofer nu poate realiza acest lucru ore şi ore în şir.”

DESCHIDEREA BĂNCII DE DATE
I-See este disponibil cu lanţurile cinematice Euro 5 şi Euro 6 şi toate vehiculele comandate cu I-See vor dispune de funcţionalitatea extinsă a bazei de date I-See, ceea ce înseamnă economii de combustibil neprevăzute, ce vor fi accesibile în curând pentru clienţii Volvo. Sau, aşa cum afirmă Anders Eriksson: „Drumurile principale vor fi înregistrate în numai câteva săptămâni sau chiar zile după lansare. Astfel, fiecare autocamion cu I-See poate începe să economisească imediat combustibil”.