Un sistem de transmisie inteligent

I-Shift este cea mai avansată soluţie de schimbare a treptelor de viteză. Îmbină simplitatea unei transmisii automate şi eficienţa unui schimbător de viteze complet automatizat, cu 12 trepte. Acest lucru asigură un confort suplimentar pentru şofer şi o economie de până la 3 procente pentru operator. 

every drop counts

CÂT ESTE DE INTELIGENT?
În primul rând, ştie exact cum poate exploata la eficienţă maximă fiecare motor Volvo, folosind cunoştinţe amănunţite despre caracteristicile speciale ale acestora. În al doilea rând, monitorizează masa vehiculul, rezistenţa sa la rulare, inclusiv înclinarea drumului, viteza şi acceleraţia – apoi foloseşte datele pentru a previziona şi a selecta cea mai potrivită treaptă pentru o eficienţă optimă. Dacă este cazul, poate chiar sări una sau mai multe trepte.
La fel ca şi cel mai bun şofer din lume, face acest lucru în timp real. Şi o face în permanenţă. Astfel, I-Shift reduce consumul de combustibil cu până la 3 procente, comparativ cu un schimbător de viteze manual.

I-SHIFT CU I-ROLL
Economisind până la 2 procente de combustibil atunci când este activată, funcţia I-Roll foloseşte energia cinetică a autocamionului pentru a reduce consumul de combustibil, la deplasarea în ultima treaptă a schimbătorului de viteze. La coborârea pantelor nu foarte înclinate decuplează motorul şi permite rularea prin inerţie pe distanţe mai mari, iar astfel se va întârzia momentul injectării de combustibil.

ECONOMII SUPLIMENTARE
Cu o greutate mai redusă cu 70 de kg decât un schimbător de viteze manual, transmisia în sine sporeşte sarcina utilă a autocamionului şi îmbunătăţeşte astfel gradul de utilizare. Economia creşte şi prin schimbarea lină a treptelor, care solicită mai puţin lanţul cinematic şi anvelopele – prelungind durata de exploatare a pieselor şi minimizând costurile de întreţinere. Zgomotul mai redus la rulare asigură şoferului un confort suplimentar.
.
i-shift
ishift 

A patra generaţie a transmisiei inteligente I-Shift. 
every drop counts

“I-Shift m-a convins 100 %. Toate autocamioanele noastre Volvo dispun de I-Shift, deoarece acesta economiseşte combustibil şi asigură un confort sporit la rulare.’’

Walter Husmann, W.Husmann Company, Elveţia

OPTIMIZAREA FLOTEI
Prin gama de pachete disponibile, pot fi folosite programele specializate pentru personalizarea sistemului I-Shift în funcţie de condiţiile speciale ale diferitelor activităţi de transport. Iată cum poate optimiza sistemul I-Shift eficienţa utilizării combustibilului pentru orice tip de flotă. De exemplu, programul pentru distribuţie şi construcţii include funcţii de facilitare a pornirii de pe loc şi de îmbunătăţire a manevrabilităţii. Funcţia transporturi grele (GCM) optimizează schimbarea treptelor de viteză pentru sarcini mai mari de 60 de tone, iar funcţia transport de cursă lungă şi economie de combustibil optimizează consumul de combustibil la viteze de croazieră.

A PATRA GENERAŢIE DE AMT
Volvo AMT sau transmisia manuală automatizată a fost îmbunătăţită continuu pentru a oferi economie suplimentară şi funcţii mai inteligente de asistenţă a şoferului. Este un schimbător de viteze cu 12 trepte, controlat electronic, cu reductor planetar şi divizor de treaptă, care permite schimbarea manuală sau automată a treptelor de viteză. Modul automat dispune de două setări: performanţă şi economie.
.