Our philosphy

Fiecare picătură contează

Procent cu procent, se ajunge în curând la economii importante. Aceasta este gândirea care stă la baza filosofiei noastre. Căutăm continuu pentru autocamioanele noastre modalităţi noi de a parcurge mai mulţi kilometri cu mai puţin combustibil şi cu un impact mai redus asupra mediului înconjurător. Este o abordare realistă care ne-a permis ocuparea poziţiei de lider în domeniu. Cu motorul nostru diesel de 13 litri şi ultima variantă a transmisiei I-Shift, dispunem deja de cel mai eficient lanţ cinematic din domeniu. Dar acesta este doar începutul.

Încetul cu încetul renunţăm la combustibilii convenţionali. Reducem consumul de combustibil cu un procent în fiecare an – poate că nu pare mult, dar este un angajament realist, pe termen lung. Resursele disponibile sunt canalizate spre îmbunătăţirea eficienţei utilizării combustibilului de către autocamioanele noastre propulsate cu motoare diesel sau spre dezvoltarea unor soluţii de alimentare cu combustibili alternativi.

Graph O reducere cu 1% pe an a consumului de combustibil.

every drop counts

Unele dintre roadele filosofiei noastre încep să-şi facă treptat prezenţa. Desigur, consumul de combustibil şi emisiile de CO2 ale autocamioanelor Volvo s-au redus cu 20 de procente în ultimii 20 de ani. Iar noile tipuri de autocamioane alimentate cu combustibili alternativi vor apărea pe şosele într-un viitor nu foarte îndepărtat.

Mai mult, am dovedit că interesele ecologice sunt aceleaşi cu interesele transportatorilor. Să luăm drept exemplu costul combustibilului. Dacă reprezintă o treime din totalul costurilor, atunci o mică reducere a consumului va permite îmbunătăţirea evidentă a profitabilităţii.

De asemenea, se reduc şi costurile de exploatare, pe măsură ce conducem autocamioanele astfel încât să aibă un impact mai redus asupra mediului. Şi încă ceva. Reducerea drastică a emisiilor de bioxid de carbon, oxizi de azot şi particule a motoarelor noastre diesel a devenit un avantaj competitiv important. Nu numai pentru Volvo, dar şi pentru transportatorii care folosesc autocamioanele noastre şi pentru clienţii care îşi transportă mărfurile cu acestea.

În următorii 10 ani, obiectivul nostru este o reducere a consumului de combustibil cu încă 10 procente. Adesea prin mici îmbunătăţiri aduse eficienţei, iar uneori prin intermediul unor soluţii complet noi, cum ar fi tehnologia noastră metan diesel sau poate DME. Vom continua acest mod de lucru, atâta timp cât trebuie pentru a atinge un nivel sustenabil al emisiilor, transporturi fără emisii de carbon şi independenţă faţă de combustibilii fosili.

Dar chiar şi atunci, fiecare picătură va conta.