Date despre Volvo Trucks

Volvo Trucks
Volvo Trucks este unul dintre cele mai mari branduri de autocamioane grele din lume, care oferă soluţii complete de transport clienţilor săi în peste 140 de ţări. Calitatea şi orientarea către client sunt elementele principale în toate operaţiunile companiei.
Structura de producţie Volvo se bazează pe o prezenţă globală cu unităţi de producţie în 16 ţări. O mare parte a capacităţii de producţie se află în Suedia, Belgia, Brazilia şi SUA.
Operaţiunile de vânzări şi service, mereu în dezvoltare, oferite de Volvo Trucks se bazează pe orientarea către clienţi şi sunt sprijinite de o reţea globală de peste 2300 de centre Volvo. Volvo Trucks avea în Decembrie 2011 aproximativ 19100 de angajaţi la nivel global.
Mai multe informaţii despre Companie 

Produse şi Servicii
Volvo Trucks oferă o gamă completă de autocamioane pentru aplicaţii de transport medii şi grele. Mai mult de 95% din camioanele produse sunt din segmentul greu, peste 16 tone. Oferta companiei include şi o gamă largă de servicii care oferă o soluţie completă de transport asigurând disponibilitatea camionului, productivitatea şoferului, dar şi siguranţă şi eficientizarea consumului de combustibil. Serviciile includ pe lângă altele finanţare, asigurări, soluţii IT şi operaţiuni logistice.
Mai multe informaţii despre Camioane Livrări pe zone
Volvo Trucks are prezenţă globală.
Volume mari de camioane sunt vândute în Europa – aproximativ 40% din totalul vânzărilor.
Volvo Trucks se confruntă cu o cerere mare de camioane şi pieţe ca Africa, incluzând Orientul Mijlociu, Asia, America de Nord şi America de Sud se dezvoltă. De asemenea Europa de Est cu Rusia ca piaţă principală a înregistrat o creştere majoră a livrărilor anul trecut.

Livrări pe aniVolvo Trucks vinde camioane în mai mult de 140 de ţări.
Aproximativ 95% din totalul vânzărilor este reprezentat de camioane grele.

Pentru mai multe detalii despre vânzări,  vizitaţi secţiunea Business.

Grupul Volvo
Volvo Trucks este parte a Grupului Volvo, care include, pe lângă camioane şi utilaje de construcţii, autobuze/autocare, componente şi mentenanţă pentru motoare de avion.
Aflaţi mai multe despre Grupul Volvo.

Volvo Trucks şi Siguranţa
Siguranţa a fost una dintre valorile principale ale companiei Volvo Trucks încă de la înfiinţarea sa, în 1927.  Volvo Trucks este lider global privind siguranţa activă şi pasivă, furnizând mereu pe piaţă noi tehnologii şi sisteme de îmbunătăţire a siguranţei în trafic.
Ca exemple amintim centura de siguranţă cu prindere în trei puncte, frânele ABS, Sistem Alertare al Şoferului şi teste de alcoolemie .
Din 1969 Echipa pentru Cercetarea Accidentelor Volvo Trucks investighează accidentele în care sunt implicate autocamioane. Astfel echipa furnizează informaţii importante pentru cercetarea companiei în domeniul siguranţei.
Mai multe informaţii despre Siguranţă

Volvo Trucks şi Mediul
Volvo Trucks lucrează necontenit pentru a reduce impactul asupra mediului produs de operaţiunile sale dar şi asupra impactului produs transportul rutier în general. Fiind în avangarda dezvoltarii unor motoare eficiente din punct de vedere al consumului de combustibil şi explorând tehnologii cum ar fi motoroale hibride, compania progresează prin oferirea de soluţii de transport complete şi sustenabile.
Volvo Trucks de asemenea interasat şi de propriile operaţiuni. Au fost realizate economii de energie substanţiale. Fabrica din Ghent, Belgia este deja neutră CO2 iar până în 2010 toate fabricile importante vor fii la fel.
Mai multe informaţii despre Mediu

Producător global
Cote de piaţă
Volvo Trucks deţine o cotă de piaţă importantă la nivel global.
Europa 29 include toate statele membre UE şi Norvegia şi Elveţia.
Mai multe detalii despre cotele de piaţă găsiţi aici