Contractul Volvo Gold.
Promitem o disponibilitate de 100%.

Pentru orice operator de transport, disponibilitatea este esenţială. De aceea, un Volvo este construit să reziste şi să evite surprizele neplăcute pe şosea.

Cu contractul Volvo Gold, facem un pas înainte în acest sens. Vă promitem că autocamionul va fi întotdeauna disponibil când aveţi nevoie de el.

Acest lucru este posibil datorită noii unităţi telematice (TGW), care permite service-ului să acceseze autocamionul de la distanţă.

TGW prezintă, de asemenea, noul VAS On Call.

Citiţi experienţa legată de disponibilitatea de 100%

Contract Volvo Gold
Întreţinere preventivă
Reparaţii
Noua Planificare de Service
Funcţii online
Promisiune de disponibilitate


Promisiunea de 100% disponibilitate

Promisiunea noastră: disponibilitate de 100%.

Niciun autocamion nu este mai costisitor decât unul care staţionează. Cu contractul Volvo Gold, promitem o disponibilitate de cel puţin 100%. Acest lucru înseamnă că autocamionul va fi întotdeauna disponibil când aveţi nevoie de el. În cazul în care nu reuşim, spre exemplu în cazul unei defecţiuni, vă oferim despăgubiri financiare.

De ce Volvo îndrăzneşte să facă promisiunea – ce spun dezvoltatorii despre aceasta

Funcţii online. Tehnicianul dumneavoastră virtual.

Funcţii online.
Tehnicianul dumneavoastră wireless.

Unele lucruri nu ar trebui să necesite o vizită la atelier. Iar acum chiar nu o fac. Cu Funcţiile online, un tehnician de service poate accesa de la distanţă vehiculul dumneavoastră pentru a calibra consumul afişat de combustibil, dimensiunea rezervorului de combustibil (dacă aţi montat rezervoare suplimentare) şi limita dumneavoastră preferată de viteză. Se poate chiar activa funcţia indicatorului de sarcină de la distanţă. Tot ceea ce trebuie să faceţi este să trageţi puţin pe dreapta. Service-ul nu a fost niciodată mai rapid.

Noua Planificare de Service

Planificare de Service. Un pas înainte.

Datorită unităţii telematice, service-ul poate accesa informaţii precum datele motorului, kilometrajul, consumul de combustibil, codurile active de defecţiune, condiţiile de rulare şi starea componentelor esenţiale (plăcuţe de frână, ambreiaj, baterie, uscător aer etc.). Acest lucru înseamnă că vă putem avertiza din timp, înainte să riscaţi o oprire neplanificată. Însă, cel mai important, suntem întotdeauna perfect pregătiţi atunci când sosiţi la atelier. Aşadar, veţi fi înapoi pe şosea aproape imediat.

Butonul Volvo Action Service

Aveţi nevoie de ajutor? Apăsaţi pur şi simplu butonul.

O oprire neplanificată în pustietate? Volvo Action Service poate fi accesat printr-o simplă apăsare de buton. VAS On Call vă conectează în mod automat la un operator care vorbeşte limba dumneavoastră (autocamionul verifică naţionalitatea cartelei din tahograful digital). Odată conectaţi, service-ul este rapid şi exact, deoarece operatorii cunosc deja seria dumneavoastră de şasiu, poziţia şi eventualele coduri active de defecţiune.

Semn atelier Volvo

1.100 ateliere
– gata să vă ajute oriunde.

În calitate de client Volvo, aveţi acces la reţeaua noastră completă de service, în care personalul cu înaltă calificare este gata să vă asiste. Numai în Europa dispunem de peste 1.100 de centre service. Aşadar, chiar dacă sunteţi departe de casă, sunteţi întotdeauna aproape de echipele de asistenţă.

Găsiţi cel mai apropiat service aici