Cum să-ţi reduci consumul de combustibil

Un test efectuat de Volvo Trucks împreună cu producătorul de anvelope Michelin arată că măsuri simple pot reduce consumul de combustibil cu până la 15 la sută.

Problemă frecventă
Două treimi din ansamblurile de camioane de pe drumurile europene au aliniamentul punţilor incorect. Aceast lucru combinat cu un tip greşit de pneuri şi presiunea scazută a aerului poate duce la un consum semnificativ mai mare de combustibil. 

Test important efectuat
Pentru a obţine date concrete despre cum pot afecta aceşti factori consumul de combustibil, Volvo Trucks, împreună cu producătorul de anvelope Michelin, au efectuat un test de major la Hällered, centrul de testare Volvo din Suedia.

Au fost folosite două ansambluri de camioane identice
S-au folosit două camioane Volvo FH identice. Timp de două săptămâni camioanele au fost supuse la un şir lung de teste. Un ansamblu a fost testat cu diferite setări incorecte la aliniamentul punţilor, anvelope diferite cu presiune de aer variată. Al doilea camion a avut rol de referinţă, având punţile aliniate optim, anvelope şi presiune standard.

Testele au arătat potenţial foarte mare
Analiza volumului mare de date colectate a arătat că există o diferenţă la consumul de combustibil de până la 14,5 la sută în funcţie de aliniamentul punţilor şi de tipul de anvelope folosit. Alegerea tipului corect de anvelope poate aduce o economie de combustibil de 11 la sută, presiunea corespunzătoare în pneuri poate reduce consumul cu 1 la sută, în timp ce aliniamentul optim al punţilor poate o economie de 2,5 la sută.