Volvo FE Hybrid

Reducem în continuu emisiile

În ultimii 20 de ani, Volvo Trucks a reuşit să reducă emisiile de oxizi şi particule de azot pentru autocamioanele noi cu 75 şi respectiv 85 de procente. Dar aceasta nu este totul. Volvo FE Hybrid este primul nostru hibrid paralel. Când se află în modul electric poate fi condus fără a produce niciun fel de emisie. Iar când este utilizat şi motorul diesel, emisiile de dioxid de carbon pot fi în continuare reduse cu până la 30 de procente.


Transporturi lipsite de emisii de dioxid de carbon

Transporturi lipsite de emisii de dioxid de carbon

Motorul diesel actual al modelului Volvo FE Hybrid poate funcţiona şi cu biocombustibil regenerabil. Acest lucru permite desfăşurarea activităţilor de transport fără emisii de bioxid de carbon şi creează premisele unor activităţi de transport durabile.

Sunetul tăcerii

Sunetul tăcerii

Atunci un Volvo FE Hybrid accelerează sau funcţionează la ralanti, nivelurile de zgomot sunt reduse cu până la 50 de procente. În modul electric, Volvo FE Hybrid nu scoate aproape niciun zgomot. Din aceste motive, este un autocamion perfect pentru transportul deşeurilor şi pentru alte activităţi urbane, pentru care este important să nu emită zgomote deranjante.

Protejat

Protejat împotriva emisiilor

Standardele privind emisiile pentru autocamioane definesc limita acceptabilă pentru emisiile generate de noile vehicule vândute în ţările membre din UE. Standardul Euro 5 prevede că un motor diesel de autocamion poate evacua maximum 2,0 grame de oxid de azot (NOX) per kWh şi 0,02 grame de particule (PM) per kWh. Motorul diesel de 7 litri de pe Volvo FE Hybrid respectă aceste standarde.