Volvo FE Hybrid

Grija faţă de mediul înconjurător nu a avut niciodată

atât de multe efecte pozitive

Recunoaştem că Volvo Trucks contribuie la problemele de mediu. Însă credem că Volvo Trucks contribuie, de asemenea, la soluţionarea acestora. Volvo FE Hybrid este unul dintre răspunsurile noastre la încălzirea globală. Tehnologia hibridă paralelă economiseşte cu adevărat combustibilul şi are potenţialul de a reduce emisiile de dioxid de carbon cu până la 30 de procente. Mai bun pentru mediu – cheltuieli mai mici pentru dumneavoastră.


Date şi cifre

300.000 km
20 l/100 km
Euro 5
Comb. omol. B0

Manual de dezmembrare Da
Marcaje din plastic şi cauciuc Da
Materiale
Producţie:
- Energie (MWh)
- Apă (m3)
- Deş.periculoase (kg)

62
211
432
Efect de seră de-a lungul ciclului de viaţă (CO2) 201
Evaluare ciclu de viaţă Da
Certificare ISO 14001 (producţie, dezvoltare tehnică) Da


Fabricat într-o uzină fără emisii de CO2

Fabricat într-o uzină fără emisii de CO2

Încercăm să oferim sustenabilitate pentru întreg ciclul de viaţă al autocamionului – de la linia de asamblare până la reciclare. În 2007, Volvo Trucks a fost primul producător de autocamioane din lume care a prezentat o uzină fără emisii de CO2. În prezent, câteva dintre uzinele noastre nu prezintă emisii de CO2 şi toate depun eforturi pentru a utiliza surse de energie regenerabilă, cum ar fi soarele, vântul, apa şi biomasa, în loc de combustibilii fosili. Acest lucru înseamnă că modelul nostru Volvo FE Hybrid a fost construit aproape fără să afecteze mediul cu emisii de dioxid de carbon.

Condusul conştient contează cel mai mult

Condusul conştient contează cel mai mult

Când vine vorba de reducerea emisiilor, datele ne spun că aproape 90 la sută din impactul asupra mediului cauzat de autocamioane se produce în timpul utilizării autocamioanelor. Acesta este adevărul implacabil. Acum, vestea bună este că Volvo Trucks vă poate oferi ajutor pentru a reduce acest impact. Şi, având în vedere că mare parte din modalităţile de ajutor se referă la economisirea de combustibil, sunt reduse şi cheltuielile. Pentru informaţii suplimentare, contactaţi reprezentantul local. Contactaţi reprezentantul local pentru mai multe informaţii privind modul în care puteţi utiliza Volvo FH pentru a reduce consumul de combustibil.

Volvo Trucks merge mai departe

Volvo Trucks merge mai departe

90 la sută din componentele autocamionului Volvo FE Hybrid pot fi reciclate. Acest lucru este posibil deoarece Volvo Trucks etichetează toate piesele pentru a facilita identificarea şi dezmembrarea. De asemenea, pentru a ne asigura că Volvo FE Hybrid – cu acumulatori hibrizi incluşi – poate fi reciclat şi reutilizat, Volvo Trucks recondiţionează piesele uzate, furnizează manuale de dezmembrare, pune la dispoziţie unităţi de dezmembrare şi are parteneriate pentru colectarea pieselor uzate.


Calculaţi impactul asupra mediului

Calculaţi impactul asupra mediului

Aplicaţia online Volvo Trucks Calcularea impactului asupra mediului conţine numeroase informaţii despre factorii care afectează mediul de-a lungul ciclului de viaţă al modelului Volvo FE Hybrid. De asemenea, aceasta vă permite să aflaţi exact ce impact are autocamionul – sau flota – dumneavoastră asupra mediului şi vă permite să comparaţi rezultatele cu alte autocamioane.