Volvo FM metan diesel

Eficienţa utilizării combustibilului este esenţială

Eficienţa energetică a autocamionului Volvo FM MethaneDiesel este de departe factorul cu cea mai mare influenţă asupra impactului dumneavoastră asupra mediului. Din fericire, dacă alegeţi Volvo FM MethaneDiesel pentru a fi noul dumneavoastră autocamion, luaţi deja atitudine pentru o eficienţă energetică mai bună.


Gazul lichefiat produce mai multă energie

Gazul lichefiat produce mai multă energie

Motorul de pe Volvo FM MethaneDiesel este echipat cu un rezervor special care menţine gazul lichefiat, ceea ce înseamnă există un spaţiu mai mare pentru gaz decât în cazul în care gazul este comprimat. Datorită acestui lucru, Volvo FM MethaneDiesel are o autonomie cu mult mai mare decât autocamioanele care funcţionează cu gaz tradiţional, făcând posibilă efectuarea de transporturi de cursă lungă cu costuri mai mici şi într-o manieră sustenabilă.

Un motor mai inteligent şi mai eficient

Un motor mai inteligent şi mai eficient

Dacă nu există disponibil gaz, Volvo FM MethaneDiesel funcţionează şi cu combustibil diesel. Prin utilizarea motorului cu aprindere prin comprimare în locul celui cu aprindere prin scânteie, folosit de obicei de către autocamioanele alimentate cu gaz, am îmbunătăţit randamentul cu 30–40 de procente. Comparativ cu motorul cu aprindere prin scânteie, consumul de combustibil este redus cu circa 25 de procente.

Consumul de combustibil este esenţial

Alimentaţi cu grijă

Una dintre modalităţile de reducere la minimum a emisiilor de dioxid de carbon este de a face o alegere în cunoştinţă de cauză atunci când umpleţi rezervorul. Diagrama din dreapta vă arată cum sunt afectate emisiile de diferitele amestecuri disponibile pentru Volvo FM MethaneDiesel.