Volvo FM metan diesel

Un autocamion alimentat cu gaz unic

Recunoaştem că Volvo Trucks contribuie la problemele de mediu. Însă credem că Volvo Trucks contribuie, de asemenea, la soluţionarea acestora. Volvo FM MethaneDiesel este unul dintre autocamioanele noastre echipate cu un profil ecologic pronunţat. În comparaţie cu vehiculele tradiţionale pe benzină, acesta oferă o eficienţă energetică cu 30-40 de procente mai mare şi un consum de combustibil cu aproximativ 25 de procente mai mic.


Date şi cifre

300.000 km
34 l/100 km
Euro 5
Comb. omol. B0 % GNL

Manual de dezmembrare Da
Marcaje din plastic şi cauciuc Da
Materiale
Producţie:
- Energie (MWh)
- Apă (m3)
- Deş.periculoase (kg)

108
328
146
Efect de seră de-a lungul ciclului de viaţă (CO2) 266
Evaluare ciclu de viaţă Da
Certificare ISO 14001 (producţie, dezvoltare tehnică) Da


Fabricat într-o uzină fără emisii de CO2

Fabricat într-o uzină fără emisii de CO2

Încercăm să oferim sustenabilitate pentru întreg ciclul de viaţă al autocamionului – de la linia de asamblare până la reciclare. În 2007, Volvo Trucks a fost primul producător de autocamioane din lume care a prezentat o uzină fără emisii de CO2. În prezent, câteva dintre uzinele noastre nu prezintă emisii de CO2 şi toate depun eforturi pentru a utiliza surse de energie regenerabilă, cum ar fi soarele, vântul, apa şi biomasa, în loc de combustibilii fosili. Acest lucru înseamnă că modelul nostru Volvo FM MethaneDiesel a fost construit aproape fără să afecteze mediul cu emisii de dioxid de carbon.

Condusul conştient contează cel mai mult

Condusul conştient contează cel mai mult

Când vine vorba de reducerea emisiilor, datele ne spun că aproape 90 la sută din impactul asupra mediului cauzat de autocamioane se produce în timpul utilizării autocamioanelor. Acesta este adevărul implacabil. Acum, vestea bună este că Volvo Trucks vă poate oferi ajutor pentru a reduce acest impact. Şi, având în vedere că mare parte din modalităţile de ajutor se referă la economisirea de combustibil, sunt reduse şi cheltuielile. Pentru informaţii suplimentare, contactaţi reprezentantul local.

90 % din componentele autocamionului Volvo FM MethaneDiesel pot fi reciclate

Volvo Trucks merge mai departe

90 la sută din componentele autocamionului Volvo FM MethaneDiesel pot fi reciclate. Acest lucru este posibil deoarece Volvo Trucks etichetează toate piesele pentru a facilita identificarea şi dezmembrarea. De asemenea, pentru a ne asigura că autocamionul Volvo FM MethaneDiesel poate fi reciclat şi refolosit, Volvo Trucks recondiţionează piesele de schimb uzate, furnizează manuale de dezmembrare şi punem la dispoziţie unităţi de dezmembrare.


Calculaţi impactul asupra mediului

Calculaţi impactul asupra mediului

Aplicaţia online Volvo Trucks Calcularea impactului asupra mediului conţine numeroase informaţii despre factorii care afectează mediul de-a lungul ciclului de viaţă al modelului Volvo FM MethaneDiesel. De asemenea, aceasta vă permite să aflaţi exact ce impact are autocamionul – sau flota – dumneavoastră asupra mediului şi vă permite să comparaţi rezultatele cu alte autocamioane.