Volvo FMX

Volvo FMX, autocamionul modern pentru construcţii, prevăzut cu soluţii inovatoare şi caracteristici revoluţionare.

4x2, 4x4, 6x2, 6x4, 6x6, 8x2, 8x4, 8x6, 10x4 sau 10x6

D11 sau D13 (330 - 540 CP)

Şasiu conceput pentru condiţii dificile.

Noul Volvo FMX este dezvoltat pentru un singur scop – de a fi cel mai bun autocamion pentru lucrări de construcții. De aceea, am construit șasiul pentru a face față celor mai dificile condiții de rulare și celor mai grele încărcături, an după an.

Dar autocamioanele pentru construcții nu înseamnă doar încărcături grele și teren extrem de dificil. Iată de ce Volvo FMX vine echipat cu o gamă de șasiuri inteligente, precum tridem, cu Sistem automat de control al tracțiunii și suspensie pneumatică, pentru a oferi o economie excelentă de combustibil și confort superior la condus.

Înălţimi şasiu, aprox.

  • Mediu 900 mm
  • Înalt: 1000 mm
  • Foarte înalt: 1200 mm
  • Extrem de înalt: 1240 mm

Ampatamente

  • Autotractor: de la 3.000 la 4.100 mm
  • Autoşasiu: de la 3.200 la 6.700 mm

Vizualizaţi specificaţiile complete ale şasiuluiSuspensie pneumatică spate Volvo FMX

Suspensie pneumatică spate. Acum și pentru AWD.

Majoritatea autocamioanelor din construcții rulează fără încărcătură cel puțin jumătate din timp. În mod normal, este o călătorie pe teren accidentat, cu multe vibrații care se propagă prin șasiu. Nu același lucru se întâmplă cu suspensia pneumatică. Aceasta oferă o călătorie lină și confortabilă, protejând de stres inutil șoferul, autocamionul și încărcătura. Noua noastră suspensie este concepută special pentru autocamioanele din construcții și este disponibilă pentru configurații 4x4, 6x6, 8x6 și 10x6.

Aflați mai multe despre suspensia pneumatică pentru construcții.

Citiţi despre experienţa legată de noua suspensie pneumatică

Noua punte faţă motoare Volvo FMX

Punte față motoare. Dar numai atunci când aveți nevoie de ea.

Dacă rulați pe teren extrem de accidentat, este posibil să aveți nevoie de un autocamion punte față motoare sau cu tracțiune integrală. Sistemul de control automat al tracțiunii (ATC) este o caracteristică revoluționară care cuplează puntea față, dar numai atunci când este necesar. Veți avea la dispoziție întotdeauna tracțiunea necesară pentru a evita să vă împotmoliți. Dar, avantaj, atunci când nu este necesară, veți economisi până la 2% din combustibil comparativ cu o punte față cuplată permanent. ATC vine cu configurații standard 4x4, 6x6, 8x6 și 10x6.

Aflați mai multe despre Sistemul de control automat al tracțiunii.

Citiţi despre experienţa legată de noua punte faţă motoare

Ridicare punte în tandem

Punte față liftantă – consum redus de combustibil.
Vă prezentăm Tandemul cu punte liftabilă.

Transformați configurația 8x4 în 6x2. Sau 6x4 în 4x2. Volvo FMX este disponibil acum cu cea mai recentă funcție Tandem cu punte liftabilă, care permite decuplarea și ridicarea punții motoare din ultima poziție din spate atunci când autocamionul nu este încărcat. La fel ca în cazul unei punți portante, această funcție îmbunătățește considerabil raza de bracaj și reduce consumul de combustibil cu până la 4% atunci când autocamionul nu este încărcat.

Aflați mai multe despre Ridicarea punții în tandem

Sarcină mare pe puntea din față

Una sau două tone suplimentare pe punțile față. La fiecare ciclu de transport.

Dacă doriți să fiți productiv, capacitatea de încărcare este cel mai important aspect, iar fiecare tonă în plus pe care o puteți transporta se transpune în marje de profit mai bune. În special dacă operați într-o zonă închisă, în care puteți încărca autocamionul până la limitele sale tehnice. Acum, am capacitatea de încărcare a suspensiei față de la 18 la 20 de tone pentru punțile față duble. Iar puntea față motoare poate suporta sarcini de până la 10 tone.

Punţi directoare multiple Volvo FMX

Tridem.
Viraje mai strânse, economie de combustibil îmbunătățită.

Comparativ cu punțile față duble, care sunt obișnuite la autocamioanele pentru construcții, tridemul oferă autocamionului o rază de bracaj mult mai strânsă. Alegeți dintre o punte portantă amplasată în spatele sau în fața punții motoare (sau ambele, pe o configurație 8x2). Ambele sunt acționate hidraulic și pot fi ridicate atunci când autocamionul este sau nu este încărcat, economisind combustibil și reducând uzura inutilă a anvelopelor. Tridemul este aprobat pentru încărcături de până la 36 de tone, ceea ce înseamnă o masă totală maximă de până la 56 de tone pe o configurație 10x4.

Aflați mai multe despre avantajele tridemului

Peter Frleta, manager de produs, despre economia de timp şi bani oferită de Tridem

Sarcină mare pe puntea din față

Cinci punți direct din fabrică.
Nu este necesară montarea ulterioară.

Vă putem oferi acum autocamioane cu 5 punți direct din fabrică. Față de montarea ulterioară a punții, beneficiile sunt numeroase. Autocamionul vine cu omologare de tip completă. Îl primiți mai rapid și evitați lucrările costisitoare de reconstrucție. De asemenea vi se oferă garanție integrală și asistență Volvo post-vânzare, ceea ce reduce costurile de exploatare de termen lung. Alegeți dintre o configurație 10x4 și 10x6 (cu punte față motoare).

Aflați mai multe despre autocamioanele cu cinci punți

EBS pentru frâne cu tambur

EBS. Acum și pentru frâne cu tambur

Datorită programului nostru recent pentru frâne, alegerea frânelor cu tambur nu mai înseamnă că trebuie să faceți compromisuri pentru frâne. Sistemul de frânare controlat electronic (EBS) oferă numeroase beneficii față de un sistem convențional, răspunzând mult mai rapid, garantând performanța și un efect rapid al apăsării pedalei de frână. Mai mult, vi se oferă acces la o gamă de funcții utile, precum coordonarea sistemelor de frânare (în care frâna auxiliară ajută frâna de serviciu), sistemul Asistență la pornirea din rampă și Asistență la pornirea de pe loc (prin care frânele lucrează în colaborare cu I-Shift). Sistemul EBS este disponibil pentru o anumită gamă de configurații ale punților și de înălțimi ale șasiului.

Configuraţie flexibilă pentru şasiu

Configuraţie şasiu autotractor Volvo FMX

Cutie baterie (BBOX-L)
Este deplasată înainte cu 300 mm comparativ cu modelul anterior. La autotractoare, se oferă, astfel, 100-120 de litri de capacitate suplimentară pentru combustibil.

Cutie de baterii în consolă (BBOX-EF)
Amplasată în partea din spate, între cadrele şasiului, este opţională pentru autotractoare.

Rezervor de AdBlue
Pe autotractoare se poate monta un rezervor AdBlue de 50 de litri deasupra cadrului, în spatele cabinei, oferind o capacitate suplimentară pentru combustibil (ADTP-BC).

APM
La autotractoare, modulatorul de producere a aerului (APM) este amplasat între cadrele şasiului, pentru a crea mai mult spaţiu pentru echipamentul montat pe şasiu, cum ar fi rezervoarele de combustibil.


Configuraţie autoşasiu Volvo FMX

Spaţiu liber pe cadru
Echipamentele şasiului pot fi deplasate înspre partea din spate pentru a face spaţiu pentru picioarele macaralei şi alte echipamente. (FAA10; aprox. 500 mm), (FAA20; aprox. 600 mm).

Rând de orificii pe cadru pentru carosier
Rândul superior de orificii este rezervat carosierului. Toate suporturile de pe rândul superior de orificii prezintă un decalaj şi un distanţier de 8 mm. Nu sunt folosite nituri pe rândul superior de orificii.

Pregătirea pentru macara
Plăcile macaralei de pe şasiu pot fi montate din fabrică.

Suspensie pneumatică spate şi consolă spate scurtă
Consola din spate poate fi mai scurtă graţie unei bare stabilizatoare reproiectate, montată în faţă. Acesta reprezintă un avantaj pentru aplicaţiile din construcţii şi îmbunătăţeşte interfaţa straturilor de asfalt şi aplicaţiile cu suprastructură interschimbabilă.