Volvo FMX

Volvo FMX, autocamionul modern pentru construcţii, prevăzut cu soluţii inovatoare şi caracteristici revoluţionare.

4×2, 4×4, 6×2, 6×4, 6×6, 8×2, 8×4 sau 8×6

D11 sau D13 (330 - 540 CP)

Şasiu conceput pentru condiţii dificile.

Noul Volvo FMX este dezvoltat pentru un singur scop – de a fi cel mai bun şi mai potrivit autocamion pentru lucrări de construcţii. De aceea am creat un şasiu şi suspensii pentru roţi care pot suporta cu adevărat condiţiile dificile din carierele de pietră. Iată câteva elemente de bază.

Înălţimi şasiu, aprox.

  • Mediu 900 mm
  • Înalt: 1000 mm
  • Foarte înalt: 1200 mm
  • Extrem de înalt: 1240 mm

Ampatamente

  • Autotractor: de la 3.000 la 4.100 mm
  • Autoşasiu: de la 3.200 la 6.700 mm

Vizualizaţi specificaţiile complete ale şasiuluiSuspensie pneumatică spate Volvo FMX

Suspensie pneumatică spate.

Suspensia pneumatică spate este dezvoltată special pentru lucrări de construcţii. Aceasta face posibilă ajustarea distribuţiei sarcinii pe punţi. Reduce la minimum vibraţiile autocamionului, contribuind la obţinerea unei viteze medii superioare fără a pune în pericol autocamionul.

Aflaţi mai multe despre suspensia pneumatică GRAS-G2.

Citiţi despre experienţa legată de noua suspensie pneumatică

Noua punte faţă motoare Volvo FMX

Tracţiune integrală.

Dacă doriţi să fiţi siguri că puteţi ieşi din noroi, trebuie să alegeţi configuraţiile 4x4 sau 6x6. Împreună cu configuraţia 8×6 cu punte faţă motoare, care face acum parte din oferta standard Volvo.

Noua punte faţă motoare se află în aceeaşi poziţie în care s-ar afla şi o punte faţă care nu este motoare, cu 100 mm mai în faţă, ceea ce înseamnă că unghiul de atac este cu adevărat practic şi util.

Aflaţi mai multe despre tracţiunea integrală şi puntea faţă motoare.

Citiţi despre experienţa legată de noua punte faţă motoare

Punţi directoare multiple Volvo FMX

Punţi directoare multiple.

Aveţi nevoie să transportaţi încărcături grele pe drumuri bătute de vânturi? Punţile directoare multiple pot reprezenta o soluţie. Tridemul 8x4 cu o singură punte faţă şi cu punte portantă directoare amplasată în spatele punţii motoare permite obţinerea de diametre foarte mici de bracaj. Configuraţia 8x4 cu două punţi frontale este foarte potrivită pentru macarale sau betoniere.

Aflaţi mai multe despre punţile directoare multiple.

Peter Frleta, manager de produs, despre economia de timp şi bani oferită de Tridem

Configuraţie flexibilă pentru şasiu

Configuraţie şasiu autotractor Volvo FMX

Cutie baterie (BBOX-L)
Este deplasată înainte cu 300 mm comparativ cu modelul anterior. La autotractoare, se oferă, astfel, 100-120 de litri de capacitate suplimentară pentru combustibil.

Cutie de baterii în consolă (BBOX-EF)
Amplasată în partea din spate, între cadrele şasiului, este opţională pentru autotractoare.

Rezervor de AdBlue
Pe autotractoare se poate monta un rezervor AdBlue de 50 de litri deasupra cadrului, în spatele cabinei, oferind o capacitate suplimentară pentru combustibil (ADTP-BC).

APM
La autotractoare, modulatorul de producere a aerului (APM) este amplasat între cadrele şasiului, pentru a crea mai mult spaţiu pentru echipamentul montat pe şasiu, cum ar fi rezervoarele de combustibil.


Configuraţie autoşasiu Volvo FMX

Spaţiu liber pe cadru
Echipamentele şasiului pot fi deplasate înspre partea din spate pentru a face spaţiu pentru picioarele macaralei şi alte echipamente. (FAA10; aprox. 500 mm), (FAA20; aprox. 600 mm).

Rând de orificii pe cadru pentru carosier
Rândul superior de orificii este rezervat carosierului. Toate suporturile de pe rândul superior de orificii prezintă un decalaj şi un distanţier de 8 mm. Nu sunt folosite nituri pe rândul superior de orificii.

Pregătirea pentru macara
Plăcile macaralei de pe şasiu pot fi montate din fabrică.

Suspensie pneumatică spate şi consolă spate scurtă
Consola din spate poate fi mai scurtă graţie unei bare stabilizatoare reproiectate, montată în faţă. Acesta reprezintă un avantaj pentru aplicaţiile din construcţii şi îmbunătăţeşte interfaţa straturilor de asfalt şi aplicaţiile cu suprastructură interschimbabilă.