Emisiile autocamioanelor

Reducerea emisiilor

Pentru un viitor luminos
Impactul ecologic al unui autocamion se datorează în principal emisiilor din gazele de eşapament. De aceea, atunci când vine vorba de cercetarea şi dezvoltarea în domeniul reducerii emisiilor nu facem nici un compromis şi folosim tehnologii ecologice avangardiste.

Tratare ulterioară eficientă a gazelor de eşapament
Motoarele diesel au un randament foarte bun. Combustia are loc la temperaturi ridicate şi cu un surplus de aer, care asigură arderea aproape completă a combustibilului. Nivelul hidrocarburilor şi monoxidului de carbon este relativ redus comparativ cu motoarele ("otto") pe benzină.

Pe de altă parte, motoarele diesel produc mai mulţi oxizi de azot şi mai multe particule decât motoarele pe benzină. Raportul dintre hidrocarburi/monoxid de carbon şi oxizii de azot se poate regla prin monitorizarea arderii.

Calitatea combustibilului
Motorina dispune de un aport energetic mai mare decât benzina, însă conţine cantităţi mai mari de sulf şi de hidrocarburi aromatice.
În ianuarie 2009, în Uniunea Europeană au fost introduşi carburanţi cu o concentraţie redusă de sulf (10ppm).

Tehnologiile de depoluare
Emisiile pot fi reduse pe mai multe căi. Filtrele de particule permit reducerea cantităţii de particule emise şi catalizatorul arde eficient gazele de evacuare, în condiţii controlate.
 
Filtrul de particule de motorină poate fi montat ulterior pe autocamioanele cu motoare Euro 2 şi Euro 3, ceea ce va permite folosirea acestora în zone protejate ecologic.

Acesta reduce eficient cantitatea de substanţe care afectează sănătatea - monoxidul de carbon, hidrocarburile şi particulele de funingine din gazele de evacuare. Sistemul închis de filtrare reduce cu 80-95% emisiile de substanţe dăunătoare sănătăţii şi nu afectează puterea motorului.

Soluţiile pe care vi le propunem pentru a răspunde cerinţelor legislative din ce în ce mai exigente sunt motoarele diesel cu un consum eficient de combustibil, împreună cu sistemele de tratare ulterioară precum EGR şi SCR. Pentru mai multe informaţii puteţi parcuge şi secţiunea Euro 4/Euro 5.