LKS - sistem de asistenţă pentru păstrarea benzii de rulare

Menţineţi-vă banda de rulare

Acum este disponibil un sistem automat, care permite monitorizarea poziţiei autocamionului pe şosea. Dacă vă apropiaţi prea mult de marginea şoselei sau de sensul opus, veţi fi avertizat prin intermediul unui semnal sonor. Sistemul de asistenţă pentru păstrarea benzii de rulare (LKS) vă ajută atunci când nu sunteţi atent.

LKS este un sistem de asistenţă pentru şofer, care vă avertizează când autocamionul părăseşte neintenţionat banda curentă de rulare. Principalele operaţiuni în care îşi demonstrează utilitatea sunt activităţile de transport pe distanţe lungi pe autostradă, la viteză constantă şi în condiţii de trafic redus.


 

Principalele componente ale LKS sunt o cameră video, un procesor şi o unitate de comandă. Camera filmează continuu marcajele rutiere. Informaţiile sunt transmise şi interpretate de către unitatea de comandă, care este conectată la vitezometru, la senzorul de frânare şi la claxon. Când sunt îndeplinite anumite condiţii care indică faptul că autocamionul deviază neintenţionat de la traseu, unitatea de comandă trimite un mesaj de avertizare.

LKS se poate activa şi dezactiva cu uşurinţă de la un buton amplasat pe panoul de bord.