Siguranţă cabină

Siguranţă cabină

Cabine rezistente la impact
Cele mai des întâlnite tipuri de accidente sunt coliziunile frontale sau răsturnările. În aceste cazuri, precum şi în alte situaţii în care cabina este lovită de un obiect din exterior, principala sa sarcină este de a transfera energia spre spate, în vederea asigurării unui spaţiu suficient pentru supravieţuire în interior.

Volvo Trucks acordă o atenţie deosebită testării cabinelor, acestea fiind supuse mai multor încercări, printre care şi testul cu un pendul care loveşte din faţă. Toate cabinele respectă standardul suedez pentru rezistenţa cabinelor - cel mai exigent din lume.

Absorbţia energiei de impact
În cazul unui accident se dezvoltă forţe foarte mari. Este posibil ca sarcinile la care sunteţi expus să depăşească de cel puţin două ori greutatea dumneavoastră. Acesta este motivul pentru care interiorul cabinei trebuie să fie energo-absorbant, pentru a putea să cedeze la impactul cu corpul uman.

 

Toate cabinele noastre dispun de volan şi panou de bord energo-absorbante, la fel ca şi capitonajul de la nivelul genunchilor. De asemenea, toate materialele tapiţeriei au proprietăţi ignifuge.

În plus, accesoriile interioare cum ar fi cuptorul cu microunde şi filtrul de cafea sunt proiectate pentru a se fixa foarte bine pe structura cabinei. Astfel, acestea nu se vor deplasa în cazul unei coliziuni sau al unei frânări de urgenţă.