Volvo FH

Noul lider în transportul de cursă lungă. Pentru un nivel inegalabil de confort pentru șofer și eficiență de exploatare.

4×2, 6×2, 6×4, 8×2 sau 8×4

D13 sau D16 (între 420 şi 750 CP)

Noul şasiu. Într-un singur cuvânt: dinamic.

Volvo FH prezintă caracteristici de manevrabilitate superioare celor obişnuite. Am proiectat fiecare componentă a autocamionului astfel încât să contribuie la senzaţia de stabilitate şi la comanda precisă a direcţiei.
 
În plus, mai aveţi la dispoziţie suspensia faţă independentă şi sistemul de Direcţie dinamică Volvo. Două repere importante în industria de autocamioane, ce îmbunătăţesc manevrabilitatea şi o aduc la un nivel complet nou.
 
De asemenea, acesta este un şasiu pe care se pot monta cu uşurinţă suprastructuri, economisind timpul carosierilor. O multitudine de opţiuni facilitează personalizarea.
Suspensie față individuală

Suspensie faţă independentă. Vă prezentăm manevrabilitatea asemănătoare autoturismelor.

Stabil ca un tren pe drumuri drepte. Direcţie perfectă în curbe. Suspensia faţă independentă este o caracteristică cu adevărat revoluţionară în ceea ce priveşte manevrabilitatea pe şosea. Trebuie să o experimentaţi personal pentru a vă convinge.

Aflaţi mai multe despre suspensia faţă independentă

Direcţie dinamică Volvo

Direcţie dinamică Volvo. Control total – fără efort.

A fost numită cea mai mare invenţie de la lansarea servodirecţiei şi este uşor de înţeles de ce. Când navigaţi prin spaţii înguste, direcţia dinamică Volvo brevetată adaugă cuplul suplimentar de direcţie de care aveţi nevoie, reducând mult tensiunea asupra muşchilor. Puteţi, pur şi simplu, să viraţi cu un singur deget. La viteze mai mari, acesta filtrează perturbările provocate de gropile şi şanţurile de pe drum, marcajele rutiere, virajele înclinate, curenţii laterali etc., oferindu-vă în permanenţă o stabilitate perfectă a cursului şi control total.

Aflaţi mai multe despre sistemul Direcţie dinamică Volvo

Volvo FH GRAS-G2 rear suspension

Suspensie pneumatică, GRAS-G2

Încercaţi sistemul nou pentru suspensia pneumatică spate cu gardă mare la sol. Se poate spune că este o realizare remarcabilă, concepută special pentru carierele de piatră.

Aflaţi mai multe despre suspensia pneumatică aici

Greutate redusă

Greutate redusă. Sarcină utilă mai mare cu un costuri reduse pentru combustibil.

În timp ce majoritatea autocamioanelor au pus accentul pe conformitatea cu standardul Euro 6, acest autocamion s-a îndreptat în direcţia opusă. Am optimizat multe dintre specificaţiile standard şi au redus mult greutatea autocamionului Volvo FH. Un autotractor de cursă lungă 4x2, de exemplu, poate să cântărească acum cu peste 100 de kilograme mai puţin decât predecesorul său Euro 5.

Punţi amplasate în faţa şi în spatele punţii motoar

8x2 cu punte portantă directoare amplasată în spatele şi în faţa punţii motoare.

Capacitatea unui camion în varianta 8×2, dar confortul de rulare şi economia de combustibil al unuia din varianta 4×2 – toate într-un singur vehicul. Acum, putem echipa autocamionul dumneavoastră Volvo FH rigid cu punţi portante directoare amplasate fie în faţa, fie în spatele punţii motoare. Opţiune pentru punţi portante directoare cu comandă hidraulică pentru o rază de bracaj şi mai mică.

Carosierul

Mai multe opţiuni. Mai puţin timp petrecut în atelierul carosierului.

Datorită numeroaselor configuraţii, Volvo FH poate fi pregătit uşor pentru orice aplicaţie, inclusiv suprastructuri interschimbabile. Noul Modul carosier, o unitate electronică separată, poate fi accesat cu uşurinţă de carosier. Şi Volvo Bodybuilder Instructions (VBI) oferă accesul online la toate desenele tehnice şi schemele electrice necesare.

Vizitaţi Volvo Bodybuilder InstructionsCaracteristicile organizării şasiului

Opțiuni de configurații pentru șasiul autotractorului Volvo FH

1. Cutie baterie (BBOX-L)
Este deplasată mai în faţă cu 300 mm comparativ cu modelul anterior. La autotractoare, se oferă, astfel, 100-120 de litri de capacitate suplimentară pentru combustibil.

2. Cutie baterie (BBOX-EF)
Amplasată în partea din spate, între cadrele şasiului, este opţională pentru autotractoare.

3. Rezervor de AdBlue
Pe autotractoare, rezervorul AdBlue poate fi montat deasupra cadrului, chiar în spatele cabinei, oferind o capacitate suplimentară pentru combustibil (ADTP-BC).

4. APM
La autotractoare, modulatorul de producere a aerului este amplasat între cadrele şasiului, pentru a crea mai mult spaţiu şi pentru alte echipamente montate pe şasiu, cum ar fi rezervoarele de combustibil.
Opțiuni de configurații pentru șasiul autoșasiului Volvo FH

5. Spaţiu liber pe cadru
Echipamentele şasiului pot fi deplasate înspre partea din spate spre a oferi spaţiu pentru picioarele macaralei şi pentru alte echipamente. (FAA10; aprox. 500 mm), (FAA20; aprox. 600 mm).

6. Rând de orificii pe cadru pentru carosier
Rândul superior de orificii este rezervat carosierului. Toate suporturile de pe rândul superior de orificii prezintă un decalaj şi un distanţier de 8 mm. Nu sunt folosite nituri pe rândul superior de orificii.

7. Pregătirea pentru macara
Plăcile macaralei de pe şasiu pot fi montate din fabrică.

8. Suspensie pneumatică spate şi consolă spate scurtă
Consola din spate poate fi mai scurtă graţie unei bare stabilizatoare reproiectate, montată în faţă. Acesta reprezintă un avantaj pentru aplicaţiile din construcţii şi îmbunătăţeşte interfaţa şi aplicaţiile cu suprastructură interschimbabilă.