Volvo FH

Noul lider în transportul de cursă lungă. Pentru un nivel inegalabil de confort pentru șofer și eficiență de exploatare.

4×2, 6×2, 6×4, 8×2, 8×4 sau 10×4

D13 sau D16 (între 420 şi 750 CP)

Noul şasiu. Într-un singur cuvânt: dinamic.

Volvo FH prezintă caracteristici de manevrabilitate superioare celor obişnuite. Am proiectat fiecare componentă a autocamionului astfel încât să contribuie la senzaţia de stabilitate şi la comanda precisă a direcţiei.
 
În plus, mai aveţi la dispoziţie suspensia faţă independentă şi sistemul de Direcţie dinamică Volvo. Două repere importante în industria de autocamioane, ce îmbunătăţesc manevrabilitatea şi o aduc la un nivel complet nou.
 
De asemenea, acesta este un şasiu pe care se pot monta cu uşurinţă suprastructuri, economisind timpul carosierilor. O multitudine de opţiuni facilitează personalizarea.
Suspensie față individuală

Suspensie faţă independentă. Vă prezentăm manevrabilitatea asemănătoare autoturismelor.

Stabil ca un tren pe drumuri drepte. Direcţie perfectă în curbe. Suspensia faţă independentă este o caracteristică cu adevărat revoluţionară în ceea ce priveşte manevrabilitatea pe şosea. Trebuie să o experimentaţi personal pentru a vă convinge.

Aflaţi mai multe despre suspensia faţă independentă

Direcţie dinamică Volvo

Direcţie dinamică Volvo. Control total – fără efort.

Sistemul care a fost supranumit cea mai importantă invenție de la lansarea servodirecției este acum disponibil pentru toate configurațiile de punți, inclusiv pentru cele cu punți față duble. Atunci când navigați prin spații înguste, direcția dinamică Volvo brevetată adaugă cuplul suplimentar de care aveți nevoie, reducând mult tensiunea asupra mușchilor. Puteți, pur și simplu, să virați cu un singur deget. La viteze mai mari, acesta filtrează perturbările provocate de gropile și șanțurile de pe drum, marcajele rutiere, virajele înclinate, curenții laterali etc., oferindu-vă în permanență o stabilitate perfectă a cursului și control total.

Aflaţi mai multe despre sistemul Direcţie dinamică Volvo

Ridicare punte în tandem

Punte față liftată – consum redus de combustibil. Vă prezentăm Tandemul cu punte liftabilă.

Transformați configurația 8x4 în 6x2. Sau 6x4 în 4x2. Volvo FH este disponibil acum cu cea mai recentă caracteristică Tandem cu punte liftabilă, care permite decuplarea și ridicarea punții motoare din ultima poziție din spate atunci când autocamionul nu este încărcat. La fel ca în cazul unei punți portante, această funcție îmbunătățește considerabil raza de bracaj și reduce consumul de combustibil cu până la 4% atunci când autocamionul nu este încărcat.

Aflați mai multe despre Ridicarea punții în tandem

Sarcină mare pe puntea din față

Două tone suplimentare pe punțile față. La fiecare ciclu de transport.

Dacă doriţi să fiţi productiv, puţine lucruri sunt la fel de importante ca şi capacitatea de încărcare şi astfel fiecare tonă în plus pe care o transportaţi reprezintă un profit mai mare. Mai ales daca operaţi în zone închise, unde puteţi încărca camionul până la limita sa tehnică. Am mărit sarcina de încărcare de la 18 la 20 de tone pentru axa faţă dublă.

Suspensie pneumatică pentru teren accidentat

Suspensie pneumatică pentru teren accidentat.

Dacă operațiile de transport pe care le efectuați necesită uneori să lăsați în urmă șoselele perfecte, această suspensie poate fi exact ceea ce vă trebuie. Este destinată special autocamioanelor pentru construcții, oferind o gardă mare la sol mare (de cel puțin 300 mm) și fiind totodată suficient de rezistentă pentru deplasarea pe teren accidentat. Suspensia pneumatică asigură o rulare mai lină, indiferent de starea drumului – protejând autocamionul, încărcătura și, cel mai important, șoferul împotriva unor solicitări suplimentare.

Aflați mai multe despre suspensia pneumatică pentru construcții

Greutate redusă

Greutate redusă. Sarcină utilă mai mare cu costuri reduse pentru combustibil.

În timp ce majoritatea autocamioanelor au pus accentul pe conformitatea cu standardul Euro 6, acest autocamion s-a îndreptat în direcţia opusă. Am optimizat multe dintre specificaţiile standard şi au redus mult greutatea autocamionului Volvo FH. Un autotractor de cursă lungă 4x2, de exemplu, poate să cântărească acum cu peste 100 de kilograme mai puţin decât predecesorul său Euro 5.

Punţi amplasate în faţa şi în spatele punţii motoar

Tridem. Viraje mai strânse, economie de combustibil îmbunătățită.

Comparativ cu punțile față duble, tridemul oferă autocamionului o rază de bracaj mult mai strânsă. Alegeți dintre o punte portantă amplasate în spatele sau în fața punții motoare (sau ambele, pe o configurație 8x2). Ambele sunt acționate hidraulic și pot fi ridicate atunci când autocamionul este sau nu este încărcat, economisind combustibil și reducând uzura inutilă a anvelopelor. Tridemul este aprobat pentru încărcături de până la 36 de tone, ceea ce înseamnă o masă totală maximă de până la 56 de tone pe o configurație 10x4.

Carosierul

Mai multe opţiuni. Mai puţin timp petrecut în atelierul carosierului.

Datorită numeroaselor configuraţii, Volvo FH poate fi pregătit uşor pentru orice aplicaţie, inclusiv suprastructuri interschimbabile. Noul Modul carosier, o unitate electronică separată, poate fi accesat cu uşurinţă de carosier. Şi Volvo Bodybuilder Instructions (VBI) oferă accesul online la toate desenele tehnice şi schemele electrice necesare.

Vizitaţi Volvo Bodybuilder Instructions

10x4

Cinci punți direct din fabrică.
Nu este necesară montarea ulterioară.

Vă putem oferi acum autocamioane cu 5 punți direct din fabrică. Față de montarea ulterioară a punții, beneficiile sunt numeroase. Autocamionul vine cu omologare de tip completă. Îl primiți mai rapid și evitați lucrările costisitoare de reconstrucție. De asemenea vi se oferă garanție integrală și asistență Volvo post-vânzare, ceea ce reduce costurile de exploatare de termen lung.

Aflați mai multe despre autocamioanele cu cinci punți

EBS pentru frâne cu tambur

EBS. Acum și pentru frâne cu tambur.

Datorită programului nostru recent pentru frâne, alegerea frânelor cu tambur nu mai înseamnă că trebuie să faceți compromisuri pentru frâne. Sistemul de frânare controlat electronic (EBS) oferă numeroase beneficii față de un sistem convențional, răspunzând mult mai rapid, garantând performanța și un efect rapid al apăsării pedalei de frână. Mai mult, vi se oferă acces la o gamă de funcții utile, precum coordonarea sistemelor de frânare (în care frâna auxiliară ajută frâna de serviciu), sistemul Asistență la pornirea din rampă și Asistență la pornirea de pe loc (prin care frânele lucrează în colaborare cu I-Shift). Sistemul EBS este disponibil pentru o anumită gamă de configurații ale punților și de înălțimi ale șasiului.Caracteristicile organizării şasiului

Opțiuni de configurații pentru șasiul autotractorului Volvo FH

1. Cutie baterie (BBOX-L)
Este deplasată mai în faţă cu 300 mm comparativ cu modelul anterior. La autotractoare, se oferă, astfel, 100-120 de litri de capacitate suplimentară pentru combustibil.

2. Cutie baterie (BBOX-EF)
Amplasată în partea din spate, între cadrele şasiului, este opţională pentru autotractoare.

3. Rezervor de AdBlue
Pe autotractoare, rezervorul AdBlue poate fi montat deasupra cadrului, chiar în spatele cabinei, oferind o capacitate suplimentară pentru combustibil (ADTP-BC).

4. APM
La autotractoare, modulatorul de producere a aerului este amplasat între cadrele şasiului, pentru a crea mai mult spaţiu şi pentru alte echipamente montate pe şasiu, cum ar fi rezervoarele de combustibil.
Opțiuni de configurații pentru șasiul autoșasiului Volvo FH

5. Spaţiu liber pe cadru
Echipamentele şasiului pot fi deplasate înspre partea din spate spre a oferi spaţiu pentru picioarele macaralei şi pentru alte echipamente. (FAA10; aprox. 500 mm), (FAA20; aprox. 600 mm).

6. Rând de orificii pe cadru pentru carosier
Rândul superior de orificii este rezervat carosierului. Toate suporturile de pe rândul superior de orificii prezintă un decalaj şi un distanţier de 8 mm. Nu sunt folosite nituri pe rândul superior de orificii.

7. Pregătirea pentru macara
Plăcile macaralei de pe şasiu pot fi montate din fabrică.

8. Suspensie pneumatică spate şi consolă spate scurtă
Consola din spate poate fi mai scurtă graţie unei bare stabilizatoare reproiectate, montată în faţă. Acesta reprezintă un avantaj pentru aplicaţiile din construcţii şi îmbunătăţeşte interfaţa şi aplicaţiile cu suprastructură interschimbabilă.